Штета мања од првобитне процене

"Висина причињене штете у "Слободи" знатно је мања од десет милиона евра колико је после експлозије процењено", рекао директор фабрике Зоран Стефановић. Радница на чијем је радном месту избио пожар неће сносити одговорност. Санација грађевина у околним насељима у најкраћем року, истакао Стефановић.

Пожар и серија експлозија у фабрици "Слобода" причинили су мању штету него што је одмах после хаварије саопштено, изјавио је генерални директор чачанске фабрике Зоран Стефановић и истакао да ће грађевине у околним насељима бити саниране у најкраћем року.

Стефановић је рекао и да је стварна висина причињене штете на објектима, опреми, материјалу у готовим производима знатно мања од десет милиона евра, колико је процењено у почетку, после експлозије која се догодила 27. децембра.

"Ту цифру сам изнео у јавност исте вечери, без довољно података о стварном стању, јер су новинари на томе инсистирали", рекао је Стефановић Танјугу.

Стефановић је оспорио и неке друге податке објављене у медијима. "Пре свега, није тачно да су радници из страдалог погона били препуштени сами себи, јер је брзо установљено где се налазе и послата су три аутобуса да их довезу у град", рекао је Стефановић.

Директор "Слободе" наводи да су нетачне и тврдње да радници на осетљивим пословима нису имали одговарајуће квалификације.

Стефановић је навео и да радница на чијем је радном месту избио пожар неће за то сносити одговорност и да јој је то речено, па нема разлога да је синдикат или било ко други "штити од руководства фабрике."

Директор Стефановић је оспорио и наводе да није тачно да су занемарене последице серије експлозија на околна домаћинства.

"Заједно са градоначелником Велимиром Станојевићем договорено је како да се причињене штете санирају. Ми смо прихватили да учествујемо у санацији објеката свуда где њихови власници сматрају да није довољно помогнуто", казао је Стефановић.

Стефановић је нагласио да сви објекти "Слободе" имају дозволе за рад, безбедни су и да град ниједног тренутка није био угрожен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи