Приведен потпуковник Војске Србије

Због сумње да је починио кривично дело подривања војне и одбрамбене моћи, приведен потпуковник Зоран Станић, бивши командант Првог понтонирског батаљона Речне флотиле.

Припадници Војне полиције привели су потпуковника Зорана Станића, бившег команданта Првог понтонирског батаљона Речне флотиле, осумњиченог за подривање војне и одбрамбене моћи, саопштило је Министарство одбране.

Војнобезбедносна агенција се током 2010. године ангажовала на истраживању криминалне делатности у Првом понтонирском батаљону Речне флотиле Копнене војске у Шапцу и сва расположива сазнања доставила је Управи Војне полиције, наводи се у саопштењу.

У складу са Законом о кривичном поступку, Станић је предат надлежном тужиоцу и истражном судији, чиме је престала надлежност Војне полиције, осим у случају када тужилаштво затражи ангажовање на прикупљању нових доказа.

Наводи се да Министарство одбране и Војска Србије немају овлашћења да откривају податке из кривичне пријаве, која је у надлежности тужилаштва и суда.

Осумњичени је, како се наводи, приведен уз консултације са надлежним Вишим тужиоцем у Шапцу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи