Тужилаштво о Артемију

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић рекао да је тужилаштво упутило захтев полицији за прикупљање потребних информација, поводом кривичне пријаве против бившег владике Артемија.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду упутило је полицији захтев за прикупљање потребних информација, поводом кривичне пријаве против бившег владике Артемија, изјавио је портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић.

Зорић је рекао да је републички јавни тужилац Загорка Доловац одредила Прво основно јавно тужилаштво да поступа у преткривичном поступку који је покренут против Артемија.

"Очекујемо да ће врло брзо после прикупљених информација и обавештења Тужилаштво моћи да донесе одлуку у овом предмету", рекао је Зорић агенцији Бета.

Зорић није могао да наведе за шта се Аретмије терети кривичном пријавом, јер је, како је рекао, у току преткривични поступак.

Сабор Српске православне цркве у петак је рашчинио владику Артемија и вратио га у ред монаха.

Против њега и групе монаха из његовог окружења поднете су и кривичне пријаве, због упада у манастире на подручју Рашко-призренске епархије.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је, у суботу, да је кривична пријава против Артемија прослеђена Тужилаштву.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи