Вођи "Образа" продужен притвор

Младен Обрадовић, вођа "Образа", провешће у притвору још најмање месец дана, одлучио Виши суд у Београду. Обрадовић је ухапшен за време "Параде поноса", 10. октобра.

Вођи "Образа" Младену Обрадовићу, који је 10. октобра ухапшен, због сумње да је био коловођа нереда који су избили поводом одржавања "Параде поноса" у Београду, Виши суд продужио је притвор за још месец дана.

Притвор му је продужен, због постојања опасности да би могао поновити кривично дело, као и због посебно тешких околности кривичног дела и висине запрећене казне за дело које му се ставља на терет, а која је преко десет година, изјавила је Танјугу портапрол суда Душица Ристић.

Обрадовић се терети да је, као коловођа групе, извршио кривично дело насилничко понашање на јавном скупу, за шта му прети казна од три до 12 година затвора.

Он је ухапшен на Зеленом венцу пре почетка нереда, а полиција је код њега пронашла списак особа за које се верује да је требало да руководе нередима у Београду.

Осим Обрадовића, Виши суд је покренуо истрагу против још 117 осумњичених пунолетних лица, због сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање на јавном скупу, за које им прети казна од једне до осам година затвора.

Против једног броја осумњичених већ су подигнуте оптужнице, док је против осталих истрага још у току.

Малолетничко одељење тог суда покренуло је поступак против 17 малолетника, због кривичног дела насилничко понашање на јавном скупу, од којих је шест задржано у притвору, а остали пуштени да се бране са слободе.

Први основни суд у Београду води поступак против седморице осумњичених за учешће у истим нередима и покренуо истраге против њих.

Један осумњичени терети се за кривично дело изазивање расне, верске и друге мржње, двојица за тешку крађу, док се четворици осумњичених на терет ставља ометање овлашћеног службеног лица у обављању послова безбедности.

Полиција је, поводом тих нереда, привела 249 изгредника, од тога 54 малолетника. Од приведених пунолетних особа, задржано је 131 лице. Више од 60 одсто приведених није из Београда, односно дошли су у Београд да би учествовали у протесту.

Током тих нереда у главном граду Србије, повређено је око 160 људи, углавном полицајци, а причињена је велика материјална штета.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи