Пожар на плантажи "Навипа"

Локализован пожар који је захватио плантажу предузећа "Навип" код Лесковца. Узрок пожара, вероватно, људски немар. Мештани околних села нису били угрожени.

Ватрогасне службе локализовале су пожар који је нешто после 13 часова избио на плантажи предузећа "Навип" у близини лесковачких села Доње Стопање и Винарце.

Пожар је захватио и воћњаке а проширио се на површину од око 70 хектара, која није обрађивана последњих пет-шест година.

Председник Месне заједнице Винарце Новица Младеновић рекао је за РТС да је причињена  огромна штета, али да је срећа што пожар није прешао на приватни посед.

Ватрогасац Ненад Симић каже да су спречили да пожар не ухвати зграду плантаже.

Иако оближња села ни у једном тренутку нису била угрожена, мештани који живе у близини  плантаже ипак су уплашени због дима који се шири.

Узроци пожара нису познати, али је, највероватније,  реч о људском немару и паљењу стрњика.

Према подацима лесковачке полиције, у последњих пет дана ово је 31. пожар на територији општине Лесковац и они су углавном изазвани паљењем стрништа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи