Борбе паса за страну клијентелу

Полицијска управа у Јагодини доставила је Дописништву РТС-у видео материјал борбе паса у Колару, због чега су недељу приведене четири особе. Борбама присуствовали држављани Аустрије, Грчке, Немачке...

Истражни судија Основног суда у Јагодини одредио је притвор до осам дана за четворо грађана из Јагодине, Сремске Митровице и Беча које је јагодинска полиција ухапсила због организовања борбе паса.

У року од десетак дана полиција у Богатићу и околини Јагодине открила је места где су се одигравале нелегалне борбе паса, којима су присуствовали и странци.

Нелегалној борби пит бул теријера и клађењу у викендици Весне Антонијевић у Колару код Јагодине присуствовали су држављани Аустрије, Грчке, Немачке, Македоније, Босне и Херцеговине и већи број наших људи.

На месту борбе, полиција је пронашла вагу за мерење паса, витаминске инјекције и апарат за убијање тешко повређених животиња. Код једног од посматрача пронађена је камера и снимак борбе.

Видео материјал је Дописништву РТС-а доставила Полицијска управа у Јагодини.

Златан Вулић из Полицијске управе у Јагодини рекао је да су присутни, по доласку полиције, покушали да побегну.

"Један део људи је преко њива и побегао, а већи део њих је од стране полиције идентификован", рекао је Вулић.

Мештани Колара код Јагодине нису желели ништа да кажу о том догађају, мада су сасвим сигурно у ноћи између суботе и недеље у пољу крај села приметили велики број аутомобила.

У дворишту викендице још увек се налази ринг, где се сурова борба паса одиграла. Приметни су и трагови крви.

Видно повређене псе ветеринарска инспекција одузела је од власника и они су тренутно под терапијом у Ветеринарској станици у Ћуприји. После опоравка биће смештени у прихватилишту за псе у околини Ћуприје.

Начелник Службе "Зоо хигијена" у Ћуприји Горан Петровић рекао је да су пси добили неопходан третман још у Јагодини и додао да ће у Ћуприји остати док им не зарасту ране.

Осумњиченима је одређена мера задржавања, до саслушања пред истражним судијом Основног суда у Јагодини.

Кривични законик за дело мучења и убијаја животиња предвиђа затворску казну у трајању од 3 месеца до 3 године и новчану казну.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи