Затражена строжа казна за Карића

Тужилаштво затражило строжу казну за Стефана Карића, због изазивања саобраћајне несреће 2005. године, у којој је његова сапутница тешко повређена. Претходно суђење окончано казном од 800.000 динара.

Апелациони суд разматрао је жалбе на пресуду, којом је Стефан Карић (25) осуђен да плати 800.000 динара јер је 2005. године изазвао саобраћајну несрећу, у којој је тешко повређена Станислава Павловић (37), која је после несреће остала тежак инвалид.

Тужилаштво је у жалби на пресуду тражило да Апелациони суд Карића осуди на строжу казну и навело да је у првостепеној пресуди бившег Другог општинског суда, коју је изрекао судија Јане Парђовски, дат превелик значај олакшавајућим околностима.

Тужилаштво је у жалби истакло и да првостепени суд није узео у обзир да је Карић био под дејством алкохола када је изазвао несрећу.

У пресуди се наводи да на суђењу није доказано да је Карић 29. априла 2005. године, када је управљао аутомобилом "Бе-Ем-Ве" при брзини од 148 километара на сат и ударио у бетонски стуб у Булевару краља Александра Карађорђевића на Дедињу, имао више од 0,5 промила алкохола у крви.

Карић је осуђен на казну од 800.000 динара и забрањено му је да вози три године.

Стефан Карић, син одбеглог бизнисмена Сретена Карића, оптуженог за малверзавије са копманијом "Мобтел", данас се није појавио у судници Апелационог суда јер му је недавно умро деда Јанићије Карић.

Карићев адвокат Саша Миловановић је у жалби предложио суду да Карића осуди на мању новчану казну и истакао да су Стефан Карић и његова породица уложили "велике људске и материјалне напоре" да се помогне оштећеној Станислави Павловић и њеној породици.

"Она је тада имала 32 године, а Карић 20 година, био је дете и били су добри пријатељи, а ноћни живот је био њихова заједничка воља", рекао је Миловановић.

Стефан Карић је 2007. у Другом општинском суду био осуђен на годину дана затвора, али је Окружни суд 2008. ту пресуду укинуо и наложио ново суђење, које је првостепено окончано поменутим новчаним кажњавањем.

Сретен Карић је заједно са братом Богољубом у вишегодишњем бекству и за њима је расписана међународна потерница, јер су недоступни правосудним органима, који их терете су оштетили компанију "Мобтел" за више десетина милиона евра, док су били у њеној управљачкој и власничкој структури.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи