Шешељ пристао на операцију

Војислав Шешељ пристао да буде оперисан и да му се уради аблација електричног пута у срцу. Зоран Красић рекао да не зна када ће председник СРС-а бити оперисан, али да је то пут да његови здравствени проблеми буду на неки начин санирани.

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ, коме се суди у Хашком трибуналу, сагласио се да буде оперисан, изјавио је шеф правног тима за одбрану лидера радикала Зоран Красић.

Вођа СРС је својим потписом пристао да му буде обављена аблација електричног пута у срцу, рекао је Красић на конференцији за новинаре, додавши да се још не зна када ће операција бити обављена.

Према Красићу, високом функционеру СРС, Шешељ има велике здравствене проблеме и операција представља вероватно пут да они на неки начин буду санирани и решени.

Красић је на конференцији под слоганом "Зауставите убијање Шешеља" рекао да је та порука упућена надлежнима и грађанима "због неколико болних искустава како се Трибунал опходи према здравственом стању оптужених, за шта је пример и неадекватно лечење Слободана Милошевића".

Красић је подсетио да је Претресно веће наложило секретару Трибунала да формира трочлану комисију - лекарски конзилијум експерата од међународног угледа који би требало да утврди узрок срчаних сметњи Шешеља, односно аритмија и тахикардија.

Красић је рекао да је секретар Трибунала најзад одредио пријатеља суда који би спровео истрагу да ли су бивша главна тужитељка хашког трибунала Карле де Понте и њени сарадника због застрашивања и притиска на сведоке исказали непоштовање према суду који је ад хок орган Уједињених нација.

Претресно веће је усвојило захтев Шешеља да 13 делова из дневника Ратка Младића буде преведено на српски језик и лидеру радикала ће бити достављена та документација, рекао је Красић

Вероватно реч о намери да ти дневници буду уврштени у судски спис, прокоментарисао је Красић.

Функционер СРС је рекао да за следећу недељу нису планиране никакве активности у Хашком трибуналу у процесу против Шешеља.

Шешеља су тужиоци Међународног кривичног суда за ратне злочине у бившој Југославији оптужили за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Босни и Херцеговини (БИХ) и Војводини од 1991. до 1993. године

Шешељ се добровољно предао трибуналу у фебруару 2003, а суђење му је почело у новембру 2007.

Председник СРС је 21. јануара 2009. додатно оптужен за непоштовање Трибунала због обелодавања имена и других личних детаља три сведока, чији је идентитет по налогу претресног већа био заштићен од јавности.

Шешељ је осуђен на 15 месеци затвора због непоштовања суда и та казна му је потврђена 19. маја 2010.

Лидер СРС је 4. фебруара ове године други пут оптужен зато што је у књизи објавио податке о 11 заштићених сведока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи