Трибунал прихватио захтев Шешеља

Хашки суд дозволио Војиславу Шешељу добијање дела дневника Ратка Младића, које ће тужилац користити против њега.

Претресно веће Хашког трибунала одобрило је захтев оптуженог Војислава Шешеља да написмено добије 13 извода из дневника хашког оптуженика Ратка Младића, које тужилац тражи да се прикључе листи доказа у процесу против њега, иако није на време поднео писмени захтев.

Шешељ је требало да већу преда писмени захтев 14 дана пошто је тужилац изнео свој захтев да ти дневници, као и сведочења бившег начелника Главног штаба Војске РС, генерала у пензији Манојла Миловановића и судског истражитеља Ерин Галагер буду додати листи доказа, а генерал Миловановић и Галагерова листи сведока оптужбе, наведено је у саопштењу Трибунала.

Шешељ је захтев изнео на саслушању, након истека законског рока, наведено је у саопштењу у којем се додаје да је суд прихватио његов захтев јер му је продужен рок за одговор, а и захтев је био веома кратак па је уштедео време суду, наведено је у саопштењу.

Одбијена је његова молба да добије дактилографску ретранскрипцију Младићевих дневника.

Расправно веће је, такође, одлучило да одобри тужиоцу да изјаве Милановића и Галагерове у вези са Младићевим дневницима прикључи листи доказа, а њих двоје листи сведока, јер то не штети оптуженом, а доприноси утврђивању истине и правде.

Међутим одложен је захтев тужбе да се Младићеви дневници прихвате као доказ, зато што није поуздано утврђено да ли је Ратко Младић заиста аутор тих записа, додаје се у саопштењу.

Осим тога не зна се тачно када и ко их је пронашао јер расправно веће није имало увид у записник када су дневници заплењени у стану Младићеве супруге у Београду, каже се у саопштењу.

Расправно веће је зато наложило да се одреди стручњак графолог који ће утврдити аутентичности тих текстова и да ли је неко накнадно нешто дописивао. Он би требало да извештај поднесе најкасније до 15. децембра.

Лидер Српске радикалне странке оптужен је за злочине над несрбима у Хрватској, Војводини и БиХ од 1991. до 1993. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи