Вођа "Образа" под истрaгом

Против вође "Образа" Младена Обрадовића и још 134 особе поднет захтев за спровођење истраге, због насилничког понашања током одржавања "Параде поноса". Против 66 особа, међу којима је шест малолетника, донето решење о продужењу притвора до месец дана.

Више тужилаштво у Београду поднело је захтев за спровођење истраге против вође десничарске организације "Образ" Младена Обрадовића због насилничког понашања на јавном скупу.

У захтеву тужилаштва Обрадовић је означен као коловођа групе. Полиција је током дана ухапсила и Александра Живковића једног од његових сарадника.

Живковић је осумњичен да је био у једној од подгрупа "Образа" које су у недељу нападале полицајце.

Тада је ухапшен и вођа те групе Младен Обрадовић код кога је пронађен списак особа за које се верује да су учествовале у нередима.

Како РТС сазнаје, Обрадовић је на Зеленом венцу сачекивао своје сараднике и говорио им где да иду и како да нападају.

Били су у групама од троје до петоро и претпоставља се да су имали задатак да усмеравају нападе. Међу приведенима је и деветнестогодишња девојка која је била на челу једне од група хулигана који су напали полицију у центру града.

Портпарол Републиког јавног тужилаштва Томо Зорић изјавио је да су до сада поднети захеви за спровођење истраге против 134 особе због насиља и напада на полицију.

Пред истражног судију Вишег суда у Београду изведена је 71 особа и донето је решење о спровођењу истраге, због постојања сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање на јавном скупу. Против 66 лица донето је решење о притвору до месец дана.

Полиција је због нереда у Београду привела 249 изгредника, од тога 54 малолетника. Више од 60 одсто приведених није из Београда, већ из унутрашњости Србије.

Судија је у недељу саслушао 17 малолетника због кривичног дела насилничког понашања на јавном скупу. Њих шесторо је задржано у притвору до месец дана, а остали су пуштени да се бране са слободе.

Душица Ристић из Вишег суда у Београду изјавила је да је истражни судија тог суда саслушао осумњичене и против њих донео решење о спровођењу истраге због постојања основане сумње да су извршили кривично дело насилничко понашање на јавном скупу

"Протицв 66 осумњичених истражни судија је донео решење о одређивању притвора до месец дана док су остали пуштени да се баране са слободе", истакла је Ристићева.

У полицији, тужилаштву и суду кажу да раде пуном паром. Очекују да број ухапшених и оних против којих ће бити покренут судски поступак буде још већи.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи