Заплењено 33.000 фунти на Хоргошу

Код двојице британских држављана албанске националности, цариници пронашли 50.000 фунти, сакривених у патосници и акумулатору аутомобила. Путницима враћено 8.380 фунти по особи колико је дозвољено, док је остатак заплењен.

На граничном прелазу Хоргош, спречен је девизни прекршај и заплењено око 33.000 фунти, саопштено је из Управе царина Министарства финансија.

Цариници су у сарадњи са пограничном полицијом код двојице британских држављана албанске националности, пронашли 50.000 фунти сакривених у патосници и акумулатору аутомобила.

Путницима је враћен дозвољени износ од по 8.380 фунти по особи - око 10.000 евра, а остатак новца им је одузет.

У саопштењу Управе царина се подсећа да је лимит за износ девиза из земље 10.000 евра, док се у земљу може унети неограничена сума.

Путници су, ипак, у обавези да, према Закону о спречавању прања новца и финансирања тероризма, пријаве пренос сваке суме изнад 10.000 евра и на улазу и на излазу из земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи