Одузимање имовине ратним злочинцима

Против осуђених за ратне злочине у предметима "Овчара" и "Зворник" покренута финансијска истрага, због сумње да поседују имовину проистеклу из ратног злочина.

Тужилац за ратне злочине Србије Владимир Вукчевић издао је наредбу за покретање финансијске истраге против 22 особе осуђене у предметима "Овчара" и "Зворник", саопштило је Тужилаштво за ратне злочине.

Сходно Закону о одузимању имовине проистекле из кривичног дела ратних злочина, по наредби тужиоца, на удару финансијске истраге биће 15 осуђених за ратни злочин против најмање 200 хрватских заробљеника на Овчари код Вуковара, 20. и 21. новембра 1991. године и седам осуђених за депортацију, заробљавање, нечовечно поступање и убијање најмање 700 муслиманских цивила у Зворнику 1992. године.

Особе против којих је покренута финансијска истрага већ су правоснажно или првостепено осуђене.

Због сумње да поседују знатну имовину проистеклу из кривичног дела ратног злочина, Тужилаштво је до сада прикупило сазнања која указују да постоје основи сумње да је имовина осуђених у знатној несразмери са њиховим законитим приходима у време вршења кривичног дела, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи