Инцидент у крушевачкој болници

Претучен радник обезбеђења Здравственог центра у Крушевцу. Синдикати запослених у здравству и социјалној заштити поново затражили од Владе Србије додељивање статуса службеног лица здравственим радницима.

Две особе претукле су радника обезбеђења Здравственог центра у Крушевцу Бобана Мијајловић (42), јер је покушао да их спречи да уђу у хируршку салу у којој су лекари указивали помоћ младићу кога су довели у болницу. Један од нападача је био отац повређеног младића.

Мијајловић је због повреда које је задобио задржан у болници, где су га посетили новинари којима је рекао да је на прве знаке насилног понашања позвао полицију, али да су нападачи стигли да га оборе на под и да му задају више од 50 удараца.

"Чистачица је вриштала и молила да ме пусте, а покушала је да интервенише и сестра која се налазила у амбуланти. Двојица су ме тукла, а двојица су са девојком повређеног младића стајала код улаза", рекао је Мијајловић који ради у крушевачком Здравственом центру 16 година.

Полиција је притворила нападаче, а поводом догађаја сва четири струковна синдиката у Здравственом центру огласила су се заједничким саопштењем у коме су скренули пажњу на учестало насиље према радницима у здравственим установама и "најоштрије осудили сваки такав вид нецивилизацијске комуникације".

У саопштењу које су потписали синдикати лекара и фармацеута, медицинских сестара и техничара, запослених у здравству и социјалној заштити и синдикат "Независност", наведено је да је "у здравственим установама у Србији постала уобичајена појава физичких напада на
медицинско и немедицинско особље".

"Синдикати већ дуже време траже од Владе Србије и ресорних министарстава да се  здравственим радницима додели статус службених лица", наведено је у саопштењу.

Од директора Здравственог центра Војкана Кулића синдикати су затражили "да предузме све законске мере у циљу заштите запослених".

У крушевачком здравственом центру се пре 14 дана такође догодио инцидент у коме су се потукли лекар Милош Радивојевић и пацијент Живота Крстић, који је затим, незадовољан саопштењем Здравственог центра да је "познат као инцидентна личност", штрајковао глађу у градској скупштини где је одборник.

Крстић је саопштио новинарима да је на наговор руководства града и полиције прекинуо штрајк и да ће, када добије уверење о повредама, поднети кривичну пријаву против Радивојевића.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи