Министартво без информације о азилу Карићу

Државни секретар у Министарству правде Слободан Хомен изјавио да то Министарство нема информацију о одобравању политичког азила бизнисмену Богољубу Карићу у Русији.

Министарство правде Србије није добило никакав допис о одобравању политичког азила бизнисмену Богољубу Карићу у Русији, изјавио је државни секретар у том Министарству Слободан Хомен.

"Последња информација о кретању Богољуба Карића датира од пре три и по године, а то је информација да се он налази на територији Руске Федерације. Та информација је добијена од руског Интерпола. Након тога ниједну званичну информацију нисмо добили, па тако ни о добијању политчког азила", рекао је Хомен поводом вести да је Карић добио политички азил у Русији.

То не мора да значи да политички азил није дат, пошто је то политичка одлука која превазилази питање права, правде и судских поступака, рекао је Хомен, нагласивши да је уобичајена пракса да се о давању таквог статуса и не обавештавају земље које су предале међународну потерницу.

Богољуб Карић не може бити изручен Србији по потерници Интерпола расписаној због судског процеса у афери "Мобтел", објавио је лист Блиц, наводећи да је Министарство правде прошле недеље обавештено да је он добио полички азил у Русији.

"Министарство правде још није успело да провери информацију о евентуалном давању азила Карићу у Русији", објаснио је Хомен нагласивши да одговор на то питање треба да дају руски државни органи", навео је Хомен.

Према његовим речима, Интерполова потерница за Карићем остаје на снази и чим се буде буде појавио на територији неке друге земље биће лишен слободе и вероватно испоручен Србији.

"Наравно за то треба сачекати да се појави у некој од земаља за које важи Интерполова потреница", рекао је државни секретар.

Бивши власник "Мобтела" и председник Покрета "Снага Србије" Богољуб Карић осумњичен је да је државу Србију оштетио за око 40 милиона евра.

Богољуб Карић је из Србије побегао у фебруару 2006. године, неколико пута од тада је преко адвоката нудио суду кауцију, а оглашавао се и преко медија и најављивао повратак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи