"Делта стар" против Форцанове

Тужилаштво примило кривичну пријаву коју је привредно друштво "Делта стар" поднело против Милке Форцан, Смиљке Милеуснић-Аџић и Звездана Ћосића, због сумње да су злоупотребили службени положај.

Више јавно тужилаштво у Београду потврдило је да је "Делта стар д.о.о", једно од предузећа "Делта холдинга" чији је власник Мирослав Мишковић, поднело кривичу пријаву против Милке Форцан, њене сестре Смиљке Милеуснић-Аџић и Звездана Ћосића, због сумње да су злоупотребили службени положај.

Постојање Мишковићеве кривичне пријаве против Форцанове и њене сестре Смиљке Милеуснић-Аџић обелоданили су, протеклих дана, београдски медији, који данас најављују да ће некадашња Мишковићева најближа сарадница на ту кривичну пријаву одговорити истом мером због, како наводе, њеног удела у компанији "Делта Макси".

Како тврде медији, Мишковић хоће да пред белгијски гигант "Делез", који жели да купи "Делта Макси", изађе са целим власничким пакетом, а сестре Милка и Смиљка, наводно, нису вољне да му продају свој удео.

Мишковић, како се наводи у кривичној пријави, тврди да је Форцанова, као председница УО "Југохемије", где је њена сестра генерални директор, некретнине те куће пренела у другу компанију.

Пре приватизације, подсећају листови, на челу "Југохемије" био је Јован Милеуснић, отац сестара Милке и Смиљке.

Медији пишу да је Форцанова с пута поручила да "адвокати раде свој посао".

Тужилаштво има рок од 30 дана да одговори на кривичну пријаву. За то време, медији се баве разлозима који су узроковали разлаз тог "пословног тандема" и спекулишу да је он, највероватније, мотивисан "интерним вредновањем људи".

Одлуку о напуштању "Делте" Милка Форцан је саопштила крајем маја, на својој интернет презентацији, а о њеном неслагању с Мишковићем јавност је почела да спекулише још пре две године, када је Форцанова, због посла, више боравила у Бриселу и Вашингтону, него у Србији.

Прошлог месеца, Форцанова је, у интервјуу за недељник НИН, на питање о односу са Мишковићем изјавила да постоје размимоилажења у сагледавању ситуације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи