Претње Танјугу: Ваши новинари ће добити метак када кроче на КиМ

Новинска агенција Танјуг добила је на редакцијски мејл претеће писмо, које је послала особа потписана као Трим Барди, у којем се наводи да ће сваки новинар те новинске агенције "добити метак у потиљак" када крочи на АП КиМ. Канцеларија за КиМ најоштрије је осудила претње.

У мејлу у коме је упућена претња Танјугу наводи се да је "у последње време пропагандистичка, шовинистичка и ратнохушачка машинерија звана 'Танјуг' постала све агресивнија, користећи шовинистички назив 'АП КиМ' за републику Косово, у служби диктатора и ратног хушкача Александра Вучића".

"Само да знате да пратимо лажи које свакодневно пласирате око државе Косово и Албанца, као што пратимо кретање сваког новинара ваше псеудомедијске агенције на Косову. Будите сигурни да ће неко од њих добити метак у потиљак следећи пут када буде крочио на тло републике Косово", наводи се у претњи мејлом.

Из Танјуга је саопшттен да су оавестили све надлежне службе од којих очекује да реагују поводом претње смрти новинарима те агенције.

Канцеларија за КиМ: Недопустиве претње

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила претње које је добила редакција Танјуга.

"Недопустиве су претње новинарима и медијским радницима Танјуга које долазе од лица која се позивају на везе са приштинским сепаратистима и као такве се морају најозбиљније схватити. Овакве монструозне претње смрћу Танјуговим новинарима управо су последица атмосфере мржње и насиља коју режим Аљбина Куртија смишљено и систематично ствара на Косову и Метохији", наводи се у саопштењу Канцеларије.

Канцеларија додаје да су међународни представници на АП КиМ дужни да, не само у име безбедности оних којима је прећено, већ и у име демократије и владавине права, предузму хитне мере како би пошиљалац застрашујуће претње Новинској агенцији Танјуг био приведен и процесуиран.

"Подсећамо да до данас није расветљена судбина више новинара који су по свему судећи били жртве исте оне иделогије којом Курти данас диригује екстремистима и шовинистима на Косову и Метохији. Доказ да је та идеологија жива и реална претња свакоме ко мисли другачије и ко се усуди да се успротиви великоалбанским пројектима Куртијевог режима јесте и вишеструко скрнављење спомен-плоче коју Удружење новинара Србије из године у годину поставља на месту отмице новинара Радија Приштина Ђуре Славуја и Ранка Перенића", истиче се у саопштењу.

Додаје се и да ће Србија свим средствима штитити право на слободну реч и мишљење, "иако је Курти то право одавно укинуо Србима на Косову и Метохији, а сада то његови идеолошки следбеници покушавају да учине и у централној Србији".

уторак, 01. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи