Читај ми!

Завршено испитивање Миљане Кецмановић, мајке дечака који је починио масовно убиство у "Рибникару"

У Вишем суду у Београду је завршено испитивање Миљане Кецмановић, мајке дечака који је 3. маја прошле године убио 10 особа. Како "Танјуг" сазнаје, Миљана Кецмановић је негирала кривицу. Одложен је наставак данашњег суђења Кецмановићима.

Завршено је испитивање Миљане Кецмановић, мајке дечака који је прошле године убио 10 особа.

Суђење је затворено за јавност, због чега су детаљи њеног исказа непознати. Ипак, како Танјуг сазнаје, Миљана Кецмановић је негирала кривицу.

Наставак суђења је одложен јер је, власник стрељане у којој је дечак, како се сумња, учио да пуца, рекао да се не осећа добро због чега на данашњем суђењу није способан да изнесе одбрану, сазнаје Танјуг.

Миљана Кецмановић је на претходном суђењу изнела одбрану, негирајући кривицу, и почела да одговара на питања чланова породица убијених и рањених, који у овом предмету имају статус оштећених.

Као и њен супруг је одбила да одговара на питања пуномоћника оштећених.

Владимир Кецмановић такође од почетка суђења негира кривицу.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Поред Кецмановића оптужени су и инструктор и власник стрељане у којој је, како се сумња, малолетни К.К. учио да пуца.

Отац дечака, оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дечак К.К, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на вршњаке из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Ставио их је у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

Одложен наставак данашњег суђења Кецмановићима

Данашњи главни претрес је одложен за 21. јун, када се очекује да би могао да буде завршен тај део главних претреса где окривљени износе своје одбране, навела је једна од пуномоћника оштећених Зора Добричанин Никодиновић.

"У току досадашњих главних претреса све оно што смо добили по мом мишљењу иде у прилог опружби. Окривљени имају право да се бране на начин који сами изаберу, а видећемо како ће то на крају оценити суд. Ми као оштећена страна смо задовољни до сада постигнутим", рекла је Добричанин.

Бранилац Кецмановића Ирина Боровић је, након суђења рекла новинарима да су се двојица оптужених појавили на данашњем главном претресу, али су на крају испитивања другооптужене навели да одбијају да дају исказ из здравствених разлога.

"Надам се да ће до следећег главног претреса увидети важност тога да ипак дају своју одбрану и објасне узроке и разлоге који су њима познати а тичу се овог стравичног догађаја", рекла је Боровић.

На следећем суђењу које је заказано за 21. јун власник стрељане у којој је малолетник, како се сумња, учио да пуца би требало да изнесе одбрану, а затим и радник те стрељане.

Они се оптужницом терете за кривично дело давање лажног исказа.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије