Читај ми!

Судија и тужилац испитивали оца дечака који је починио масовно убиство у Рибникару

Изношењем одбране, настављен је кривични поступак против родитеља дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара, а ранио шест особа. Тужилаштво и Суд су завршили са постављањем питања првоокривљеном оцу, а пуномоћници оштећених, као и родитељи убијене деце, требало би да га испитују 1. и 2. априла, када је наставак суђења.

Судија и поступајући тужилац су данас завршили са постављањем питања Владимиру Кецмановићу, а пуномоћници оштећених и оштећени требало би да га испитују 1. и 2. априла, када је наставак суђења.

Како Танјуг сазнаје, Кецмановић је рекао да неће одговарати на питања пуномоћника оштећених.

Питања су му данас постављали главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва Ненад Стефановић и поступајући тужилац Иван Јевтић.

Након одбране првооптуженог следе и изношење одбране Миљане Кецмановић, а затим и инструктора и власника стрељане.

Оптужена Миљана Кецмановић дошла је данас са слободе у пратњи својих адвоката, док је њен супруг у притвору од 3. маја прошле године.

Кецмановић од почетка суђења негира кривицу за дело за које се терети, тешко дело против опште сигурности.

У судници Вишег суда у Београду данас су били присутни и родитељи убијене деце, јер је Више јавно тужилаштво у Београду одустало од испитивања родитеља убијене деце како би им омогућило да буду присутни на суђењу када оптужени буду износили одбрану и како би могли да постављају питања.

Суд је у овом случају затворио суђење за јавност ради заштите интереса малолетних жртава.

Пуномоћници оштећених и окривљених обратили се новинарима

Пуномоћница једне од породица убијених Зора Добричанин Никодиновић рекла је новинарима испред Палате правде да су пуномоћници оштећених задовољни досадашњим током и резултатима поступка, током којег је окривљени изнео одбрану након чега су му тужиоци постављали питања, а на крају и суд.

Пуномоћник оштећених Огњен Божовић пренео је новинарима да је Владимир Кецмановић рекао да не жели да одговара на питања пуномоћника оштећених, али да се они надају да ће та одлука бити преиспитана.

"То није ни по закону, он може да се брани ћутањем, али не може да бира да ли ћемо му ми постављати питања", рекао је Божовић.

Пуномоћник оштећених је одговарајући на питања новинара испред Палате правде рекао да је држање Владимира Кецмановића од 3. маја исто, и истакао да он не прихвата одговорност.

Бранилац Кецмановића, Ирина Боровић је у својој изјави покушала да умањи значај потврђене оптужнице говорећи да тужилаштво спроводи "нову истрагу" тиме што је постављало питања која су се понављала окривљеном, а управо је то радило да би оштећени и суд уживо чули одбрану Кeцмановића, који је свој исказ дао у истрази, само пред тужиоцем и адвокатима.

Боровићева тврди да су одговори оптуженог оповргли наводе оптужнице.

Дечак К. К., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на ученике и чувара школе из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

петак, 19. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару