Читај ми!

Суд одбио предлоге за укидање притвора припадницима Беливукове групе

У Специјалном суду у Београду испитивањем сведока настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање. Веће Специјалног суда у Београду одбило је предлоге за укидање притвора оптуженим припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Одговарајући на питања судије као сведок, К. М. је рекла да не познаје Миљковића и Беливука, али да познаје оптужене М. Л. С., В. Ђ., А. Д. и М. С.

На питања адвоката оптужених К.М. је рекла да јесте била неколико пута у ресторану на стадиону ФК Партизан, али да никад није присуствовала некој тучи или мучењу неког младића. К. М. је рекла да јој није познато ко је И. С., који је иначе оштећен у овом предмету, а припадници се сумњиче да су га држали и мучили у просторијама ФК Партизан.

Миљковић је питао К. М. да ли се некад у том кафићу осећала непријатно, с обзиром на то да је тада имала 19 година, одговорила је "никад се нисам осећала несигурно тамо".

Следећи сведок била је Д. Ј. која је рекла да од оптужених познаје М. С., М. Л. С., А. Д. и В. Ђ., док је као и претходни сведок рекла да не познаје оптужене вође групе.

Д. Ј. је рекла да је оштећеног И. С. видела у августу 2020. године у ресторану на стадиону ФК Партизан, али је одговарајући на питања бранилаца рекла да није видела на њему неке повреде, нити да га је неко малтретирао, ни да је био везан.

Одговарајући на питања оптуженог Миљковића, Д. Ј. је навела да је видела оштећеног И. С. јуче на суђењу у ходнику, те је описала да је био у белој мајици и тренерци.

Сведочила је и Д. В., која је поновила да познаје неколико оптужених као и сведок пре ње, и додала да је оштећеног видела једном или два пута у ресторану ФК Партизан, али је истакла да није видела неке повреде на њему.

Браниоци окривљених су свим сведоцима постављали иста питања, да ли су виделе да је неко од њихових брањеника био насилан некад, на шта су одговориле да нису никад. Следећи сведок била је Ј. И., радница у рентакару у чијем је власништву био бели "ренџ ровер", који се повезује са убијеним З. Р.

Радојевића су припадници групе, како их терети тужилаштво, убили, а потом су аутомобиле који су припадали њему распродали. Сведок Ј. И. је навела да је у периоду нестанка то возило изнајмио Д. Б. које је редовно платио и вратио крајем новембра 2020. године.

Одговарајући на питања тужиоца Ј. И. је рекла да није чула за име З. Р.

Судија затворила за јавност део суђења

Вељко Беливук је у наставку суђења ставио примедбу на исказ оштећеног И. С., којег су припадници групе злостављали на стадиону.

Вођа групе је упоредио сваки исказ оштећеног и детаљно изнео наводне контрадикторности, попут: ко га је отео, да ли су га на дан отмице тукли или само психички малтретирали, за шта су му везали руке када га је, како тврди тужилаштво, А. Ш. силовао.

Беливук тврди да су везе између оштећеног и тужилаштва много дубље јер је оштећеном требало времена да одговори на свако питање осим на питања везана за тужилаштво, односно колико пута је био у тужилаштву и да ли га је тужилаштво подучило шта да прича.

Судија Специјалног суда у Београду одлучила је да затвори за јавност део суђења, јер вођа групе цитира исказе оштећеног И. С. С обзиром на то да је Беливук током своје примедбе на исказ оштећеног почео да цитира његове речи, судија је одлучила да затвори тај део суђења за јавност.

Веће Специјалног суда у Београду одбило је предлоге за укидање притвора оптуженим припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Адвокати Н.Л., А.В., В.Г., А.С. и А.Ш. су предложили укидање притвора, што је судија одбила. Бранилац М.Т. је такође предложио да се притвор замени мером забране напуштања стана, а понудио је и да судија одреди висину јемства за њега, а овај предлог је судија такође одбила. Тужилац се противио свим предлозима бранилаца.

Следеће суђење заказано је за 22. јануар.

среда, 19. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије