Читај ми!

Преслушавањем снимака настављено суђење Беливуковој групи

У Специјалном суду у Београду је преслушавањем аудио снимака разговора оптужених настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су оптужени за најтежа кривична дела међу којима је и седам убистава.

Прво је преслушан снимак разговора оптуженог В. Д. које је прибавила полиција тајним праћењем и прислушкивањем.

На првом снимку чује се како Драганић са женском особом прича о деци, док се на другом чује разговор са мушкарцем који је у затвору.

Драганић је у једној конверзацији са човеком по имену Неша рекао да је купио најлоне, три дебела и чврста и два мања, а према наводима из оптужнице припадници групе су у кући у Ритопеку стављали најлоне како током убиства и уклањања тела убијених не би остали трагови.

Затим су пуштени снимци конверзације окривљеног-сарадника Николе Спасојевића са његовим братом Н. С., на којем се чује како му неко тражи да испостави рачун за све што је радио, а он се иначе бави грађевином.

Спасојевић је раније током свог излагања рекао да је његов брат радио на кући оптуженог Беливука, али је онда он оптужио његовог брата да га је покрао и да се "уградио" у цену.

На разговорима се чује како Н. С. каже да он ништа није крив јер су све бирали "он и Бојана", мислећи највероватније на Беливука и његову супругу.

Између осталог Н. С. се жали како су га вређали и тражили да испостави рачун, као и да су га оптуживали да се "уградио у цену".

У једном тренутку током разговора окривљени-сарадник је рекао свом брату да он неће дозволити да га пребију.

Спасојевића на другом снимку саговорник пита "да ли си то купио само за стрељану или због личне безбедности".

Он је у једној конверзацији рекао: "Jа их и даље гледам као браћу", као и: "Aко дође до тога да морам да браним свој живот, бранићу га".

Пуштен је и разговор Спасојевића са вереницом, која му је саопштила да је неко прати, након чега је позвао мушкарца са надимком "Киза" и тражио му да провери регистарске ознаке тог аутомобила. Киза му је рекао да ће проверити у понедељак, јер не може раније.

Миљковић тражио да се Спасојевићу укине статус окривљеног-сарадника

Миљковић се након тих снимака јавио за реч и рекао да се тим разговором потврђују наводи одбране да је Спасојевић изашао из групе због приватних ствари, а не зато што се плашио, као и да је подсрекивао полицајца А. П. на злоупотребу службеног положаја.

А. П. се суди због сумње да је одавао поверљиве информације припадницима ове групе.

Миљковић је поново затражио да се Спасојевићу укине статус окривљеног-сарадника.

Преслушан је и разговор оптуженог Н. Ј. и његове супруге у хотелу "Хеба", где помињу човека под именом "Стефан", након чега је бранилац Н. Ј. рекао да су то незаконити докази.

Пуштен је и снимак разговора на којем се чује како оптужени Н. С. тражи од једног мушкарца да му "среди" дозволу за ношење оружја, на шта му је тај мушкарац рекао да ће му завршити ту дозволу.

Судија је одредила паузу након које ће бити настављено суђење.

Раздвојен поступак у односу на С. С.

На почетку суђења судија је констатовала да није присутна оптужена С. С. на шта је њена адвокатица Сања Ћериман рекла да је њој због недавне интервенције позлило, те неће долазити на суђење ове недеље, због чега је судија раздвојила поступак у односу на њу.

Данашњем суђењу присуствује и адвокат Дејан Лазаревић који је раније бранио припаднике ове групе, док није ухапшен заједно са Дарком Шарићем у априлу прошле године.

У том поступку он се терети да је био припадник Шарићеве групе, а недавно му је укинут кућни притвор са електронским надзором (наногицом).

недеља, 21. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво