Читај ми!

Тужилаштво наложило психијатријско вештачење оца У. Б., осумњиченог за масовна убиства

Више јавно тужилаштво у Смедереву наложило је психијатријско вештачење Р. Б., оца У. Б. осумњиченог за масакр у селима Мало Орашје и Дубона, сазнаје Танјуг.

За ову недељу планирано је саслушање шест сведока, три у среду и три у четвртак, међу којима би требало да буде и рођени брат осумњиченог за масакр. До сада је у тужилаштву испитано 48 сведока, међу којима су оштећени чланови породица убијених, очевици и други.

Поред У. Б. ухапшени су и његов отац Р. Б., ујак Г. Г. и брат од ујака Б. Г. и сви се налазе у притвору. Оцу, ујаку и брату од ујака осумњиченог се на терет ставља кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњиченом за масакр и његовим сродницима забрањено располагање имовином

Иначе, на предлог пуномоћника оштећене породице чија су оба детета убијена у масакру почетком маја у селу Дубона код Младеновца, суд је донео решење којим је забранио располагање имовине У. Б., као његовом оцу Р. Б. и његовом ујаку Г. Г.

Њима је забрањено располагање путничким моторним возилима која поседују и средствима на банкарским рачунима, наводи се у саопштењу пуномоћника оштећене породице Панић, адвоката Ивана Милосављевића и Милоша Мунића.

Пуномоћници су предложили суду да донесе ово решење на, како наводе, основу више индиција "да неке особе односе покретне ствари и одвозе возила и прикључне машине из поседа осумњичених", како би се отклонила могућност отуђења и склањања имовине ради избегавања имовинскоправне одговорности према оштећенима.

У. Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа, док је девета жртва масакра преминула пре три дана од задобијених повреда.

У. Б. се ставља на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен.

недеља, 03. децембар 2023.
3° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке