Читај ми!

Више јавно тужилаштво преузима поступак и против мајке дечака који је пуцао у ОШ "Владислав Рибникар"

Више јавно тужилаштво у Београду преузима преткривични поступак од Првог основног јавног тужилаштва против М. К., мајке 13-годишњег дечака који је 3. маја убио осморо ученика и радника обезбеђења, а ранио наставницу и још шесторо ученика, од којих је једна девојчица у међувремену преминула, саопштено је из тог тужилаштва.

Предмет се преузима ради концентрације доказа, јер се пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду већ води кривични поступак против дечаковог оца В. К., наведено је у саопштењу.

Преткривични поступак против мајке води се у циљу утврђивања да ли се у њеним радњама стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица, док се против оца води истрага због кривичног дела тешка дела против опште сигурности, а биће испитано и да ли се у његовим радњама евентуално стичу елементи кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица.

Више јавно тужилаштво апелује на медије да не објављују фотографије и имена страдалих у трагедији која се 3. маја догодила у Основној школи "Владислав Рибникар".

Такође, позива медије да се уздрже од објављивања непроверених информација и нагађања, јер, како наводе, то не само што шкоди истрази већ дубоко повређује осећања породица страдалих.

"У овом тренутку веома је важно да свако од нас покаже додатну одговорност за трагедију која је погодила наше друштво, те управо зато молимо медије да сваку информацију пре објављивања пажљиво провере и извештавају уз посебну пажњу. Тужилаштво ће благовремено обавештавати јавност о радњама предузетим у складу са законом", навело је Више јавно тужилаштво.

понедељак, 29. мај 2023.
17° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.