Читај ми!

Тужилаштво утврђује одговорност мајке дечака који је пуцао у ОШ "Владислав Рибникар"

Прво основно јавно тужилаштво у Београду саопштило је да је по службеној дужности формирало предмет у вези са догађајем у ОШ "Владислав Рибникар", када је малолетник убио девет особа и ранио још четворо, од којих је једна особа преминула, а како би се утврдило да ли се у радњама мајке малолетног дечака стичу елементи кривичног дела Запуштање и злостављање малолетног лица из члана 193 Кривичног законика. Тужилаштво од полиције тражи и да се обави разговор са педагогом и психологом школе.

Тужилаштво је, како се наводи у саопштењу, Полицијској управи за град Београд упутило захтев за прикупљање потребних обавештења којим је наложено да се саслуша осумњичена М. К., да се обави разговор са педагогом и психологом запосленим у ОШ "Владислав Рибникар", као и да се предузму све друге мере и радње потребне за потпуно утврђивање чињеничног стања.

"Такође, Градском центру за социјални рад наложено је да изврши дијагностичку процену функционисања породице малолетног К. К. и о томе достави извештај тужилаштву, као и да утврди да ли се наведена породица одраније налазила у евиденцији тог органа", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће, након што тужилаштву буду достављени извештаји Полицијске управе за град Београд и Градског центра за социјални рад, јавност без одлагања бити обавештена о даљем току поступка и донетим одлукама.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво