Ухапшени осумњичени за малверзације на Грађевинском факултету

Шест особа ухапшено је због сумње да су малверзацијама са школарином оштетиле Грађевински факултет у Београду за више од 16 милиона динара, саопштио је МУП.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, ухапшен је Т. С. (1973), док су С. М. (1985), Б. М. (1988), Н. М. (1984), Д. Ј. (1996) и А. М. (1996) ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица у помагању.

Сумња се да је Т. С., запослен у Служби за студентска питања Грађевинског факултета, студенте доводио у заблуду да ће њихова дуговања за школарину бити измирена уколико њему плате половину износа стварног дуга.

На тај начин Т. С. је од студената примио око 1,1 милион динара.

Осумњичени С. М., Б. М., Н. М., Д. Ј., А. М. и још једна особа за којом је расписана потрага, сумњиче се да су, по претходном договору са Т. С., предлагали студентима да своје доспеле обавезе према факултету измире тако што ће део дуга предати њима у готовини, што би Т. С. евидентирао као уплату целокупног износа.

Сумња се да су они од студената узели 622.500 динара, које су потом предали осумњиченом Т. С.

На овај начин Т. С. је оштетио Грађевински факултет за 16,7 милиона динара, а себи прибавио имовинску корист у износу више од 1,7 милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи