Читај ми!

Ивановић: Нисам крив, као ни остала четворица Срба

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић изјавио је да он и још четворица Срба нису криви за дела за која су оптужени и да очекује да то докаже у судском поступку који је у току.

Суђење Оливеру Ивановићу и још четворици Срба настављено је данас у Основном суду у Косовској Митровици, саслушањем сведока одбране након што је исказе у досадашњем судском поступку дало 55 сведока тужилаштва, преноси Танјуг.

"Ја очекујем само да финиширамо и да потврдимо оно што, чини ми се, није више дилема ни за право ни за судско веће. Просто, ја нисам крив као ни ова четворица, али то се сада мора доказати у редовном судском поступку. Тешко, али је свакако оствариво", рекао је Ивановић новинарима након што се у пратњи Косовске полиције запутио прма Основном суду да би присуствовао суђењу.

Ивановић први пут наставак суђења дочекује из кућног притвора у којем се налази од 21. септембра када је напустио митровичку болницу а након претходног вишедневног штрајка глађу.

Сведок Бранислав Кокерић, био је директор "Фероникла" у Глоговцу до краја рата 1999. године. У то време Оливер Ивановић био је његов заменик.

Кокерић тврди да је током рата Ивановић све време путовао с њим на посао, од Косовске Митровице до Приштине и Глоговца, до дирекције и седишта предузећа.  

"Оно што је рекао је потпуно јасно, Оливер Ивановић је као што тврдимо од самог почетка рат на Косову провео на свом рандом месту, у оделу са краватом, а не у униформи, како то тврди јавни тужилац", рекао је Небојша Влајић, адвокат Оливера Ивановића.

У досадашњем делу суђења исказе је дало 55 сведока тужилаштва. Адвокати одбране су најавили више од 20 својих сведока, али очекују да тај број буде мањи.

"Ми ћемо се наравно потрудити да са нашим сведоцима радимо много брже него што је то тужилац радио са својима и искрено се надамо да би смо негде крајем године, у новембру можда, могли да финализирамо целу ову ствар", рекао је Миодраг Бркљач, адвокат Драгољуба Делибашића.

Суђење групи Срба, међу којима је и Оливер Ивановић почело је у децембру прошле године. Оптужницом су обухваћени и пензионисани пуковник МУП-а Србије Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић који су оптужени за убиство и покушај убиства.  

Ивановић је оптужен за кривично дело ратног злочина почињеног над цивилима током 1999. и 2000. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи