Читај ми!

Продужен притвор осумњиченим општинарима у Новом Пазару

Више јавно тужилаштво у Новом Пазару продужило је за још месец дана притвор Д. Р. и Д. Д. који су осумњичени да су оштетили буџете Србије и Новог Пазара за око 18 милиона динара.

Осумњиченим општинарима је притвор истекао 9. августа, а продужен је уз образложење да би боравком на слободи могли утицати на сведоке, евентуалне саучеснике или прикриваче, и тако ометали истражни поступак, преноси Бета.

"У међувремену се истрага наставља, саслушавају се сведоци, а ангажоваћемо и економске стручњаке који ће утврдити да ли су осумњичени проневерили 18 милиона динара или су републички и градски буџети оштећени за већи износ", речено је у новопазарском Вишем јавном тужилаштву.

Према наводима тужилаштва, двојица осумњичених су од 25. марта 2013. године до 17. јуна ове године злоупотребом службеног положаја и службених исправа присвојили 12.690.255 динара, односно око 3,2 милиона динара из буџета Србије и 9,4 милиона динара града Новог Пазара.

Осумњиченом Д. Д. ставља се на терет и да је од почетка 2010. године до 25. марта 2013. проневерио новац који му је био поверен у служби и за себе задржао 5,290.135 динара, навело је раније Тужилаштво.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић изјавио је јуче на конференцији за новинаре да унутрашња комисија Градске управе није открила ништа ново у вези с тим случајем и да сва досадашња сазнања указују на то да су Д. Д. и Д. Р. једини умешани у проневеру.

"Сви који су злоупотребили положај треба да буду ухапшени и да им се суди. Нама одговара да се цео случај расветли и ако се открије да је још неко учествовао и тај ће проћи као ова двојица", рекао је Махмутовић.

Д. Д. и Д. Р. се терете за злоупотребу службеног положаја и фалсификовање службене исправе, а поред тих кривичних дела, Д. Д. је осумњичен и за проневеру. За та кривична дела запрећена је казна затвора дужа од 10 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару