Крагујевац, екипе из Београда утврђују узрок пожара

Екипа Сектора за ванредне ситуације МУП Србије из Београда, врши увиђај, после којег би требало да буде познат узрок синоћњег пожара, који је избио на шестом спрату Градске управе у Крагујевцу.

Повређених није било, али је према речима Андреје Илића начелника Градске управе за комунални и инспекцијски надзор у пожару уништена комплетна архива грађевинске и комуналне инспекције и инспекције за саобраћај и путеве.

Са шестог спрата измештено је 35 радника и распоређено у просторије Комуналне полиције, Предузећа за изградњу града и Бизнис иновационог центра.

Грађани, пријаве за поменуте инспекције и даље могу да предају на централном шалтеру Писарнице у згради Градске управе.

Како је потврђено РТС-у , отежан је и рад управе за финансије која се налази на четвртом спрату због велике количине воде која је продрла у канцеларије и искључене струје.

Како нам је рекла Јасна Милојевић начелник те управе, архива није уништена, а ван функције су две канцеларије.

На данас одржаној ванредној седници Градског већа донета је одлука о образовању Комисије за утврђивање и процену штете настале од пожара у згради Градске управе.

Задатак Комисије, коју чини 15 чланова, углавном инжењера грађевине и информационих технологија, запослених у Градској управи је да утврди и процени штету насталу од пожара у пословним просторијама, опреми и предметима; да предложи активности, мере и неопходна средства за санацију зграде и достави извештај Градском већу у најкраћем могућем року.

Неопходно је да се што пре утврди стање у канцеларијама, где је безбедно, а где не да се организује процес рада, како се не би ''губило'' драгоцено време, с обзиром на то да је за ангажовање овлашћене агенције за процену штете потребно испоштовати законску процедуру која траје дуго.

Начелници градских управа и други руководиоци организационих једница у складу са данас усвојеном наредбом у обавези су да Комисији Градског већа за утврђивање и процену штете настале од пожара доставе извештаје о оштећењима до 8. јула у 15 сати. Запосленима је наложено да рационално користе клима уређаје и друге електричне апарате док се услови за рад не нормализују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи