Читај ми!

Поново обијена Црква Свете Петке код Клине

Црква Свете Петке у селу Дрсник код Клине поново је јутрос обијена и опљачкана и то је други напад на цркву у последњих 48 сати. Претходно је из цркве однет новац, а приликом пљачке су оштећене и иконе, јавио је "Радио КиМ" из Чаглавице.

Министар за заједнице и повратак у косовској влади Далибор Јевтић поново је апеловао на надлежне органе да се позабаве тим питањем, обезбеде ову светињу и побрину се за безбедност српских повратника у Дрснику, преноси Танјуг.

“Очигледно је да имамо групу људи чије су намере да наше повратнике у општини Клина заплаши”, рекао је Јевтић новинарима приликом обиласка повратника у селу Новаке код Призрена.

Јевтић је рекао да је о последњим инцидентима разговарао са надлежнима у полицији у Клини и да очекује њихов извештај.

Он је казао да ће од министра унутрашњих послова Скендера Хисенија затражити да на следећем састанку Међуминистарске групе поднесе детаљан извештај о свим последњим нападима на српске повратнике и њихову имовину у општини Клина.

Упркос учесталим нападима и провокацијама у Клини, Јевтић је рекао да ће се у наредном периоду у ову општину вратити осам српских породица.

Ми нећемо одустати, ми ћемо бити упорни да људе вратимо, то вам гарантујем, и да људе обезбедимо да остану свугде где се враћају, без обзира на то са каквим се изазовима суочавају”, навео је министар.

Јевтић је рекао да напади неће утицати на повратак и да ће се министарство трудити да Србима у том месту обезбеди нормалан живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи