Читај ми!

Интензивна потрага за несталим дечаком

Потрага за несталим дечаком из Банатске Суботице и даље траје, а у полицији кажу да има помака. Ангажовани су били и специјални тимови ронилаца Жандармерије који су претраживали реку Караш и приобаље. Како РТС незванично сазнаје, приведена су тројица мушкараца због сумње да имају везе са овим случајем, али нико није ухапшен.

23.00 - Локални медији у Белој Цркви објавили снимак аутомобила којим је наводно отет Стефан Илић. На снимку, који су забележиле сигурносне камере, види се аутомобил у који је наводно убачен Стефан, преноси блог Белоцркванске новости.

18.10 - Има помака у потрази за Стефаном Илићем, каже начелник полицијске управе Панчево Никола Поповац и истиче да нико није лишен слободе.

16.50 - Рониоци Жандармерије, који су од јутрос претраживали Караш, окончали су претрагу.

13.05 - У току велика полицијска акција, претражује се метар по метар терена, јавља дописник РТС-а из Вршца. Рониоци претражују и реку Караш.

12.00 - Испитују се сви који имају везе са дечаком и његовом породицом. Истрага иде у свим правцима, кажу у МУП-у.

10.30 - У потрази за несталим дечаком, ангажовани и специјални тимови ронилаца Жандармерије који претражују Дунав и приобаље, речено је Танјугу у МУП-у.

08.05 - Како РТС незванично сазнаје, приведена су тројица мушкараца због сумње да имају везе са нестанком дечака, али нико није ухапшен.

Још траје потрага за дванаестогодишњим дечаком Стефаном Илићем који је јуче око поднева нестао недалеко од куће у Банатској Суботици. Полиција контролише сва возила на територији јужног Баната. Ангажовани су били и специјални тимови ронилаца Жандармерије, речено је Танјугу у МУП-у.

На свим прилазним путевима постављени су полицијски пунктови, а полицајци дежурају и на прелазима са Румунијом, која је у непосредној близини. Формирани су специјални тимови, а како Танјуг незванично сазнаје, у Панчеву и Белој Цркви испитују се сви који се доводе у било какву везу са дечаком и његовом породицом. 

Како РТС незванично сазнаје, на информативни разговор приведена су тројица мушкараца у селу Маргита због сумње да имају везе са овим случајем, али нико није ухапшен.

"Ситуација је непромењена, али има одређених помака које не бих износио у интересу истраге", рекао је начелник полицијске управе Панчево Никола Поповац новинарима у Белој Цркви.

Истакао је да је приведено више особа, са којима је обављен разговор, али да нико није лишен слободе. Упитан да ли је тачно да су родитељи малог Стефана и данас били у полицији и да су "пали" на полиграфу, Поповац је рекао да то не може да каже "у интересу истраге и самог дечака".

Сестра по мајци Стефана Илића рекла је за РТС да нема много информација али и да нису тачне спекулације у медијима да је Стефана млађи брат гурнуо у реку.

Стефан је последњи пут виђен јуче око поднева, 150 метара од куће где се упутио да би заменио оца и мајку у пољу.  

Дечак је висине 130 центиметара, смеђе косе и очију. У тренутку када је, како се претпоставља, отет, на себи је имао светлозелену мајицу, црни шортс и црне патике "старке".

Министарство унутрашњих послова позвало је грађане који препознају дете с фотографије и имају било какве информације о њему да позову дежурни центар Полицијске управе Панчево на телефон 013/325-202 или да пријаве најближој станици полиције.

Како РТС незванично сазнаје, дечак је убачен у аутомобил марке "фијат" затамњених стакала. Аутомобил је претходних дана виђан у селу, а мештани су мислили да је реч о људима који су хтели да купе куће.

Како је данас рекао начелник полицијске управе Панчево, преузети су и проверавају се снимци са свих сигурносних камера, а трага се и за црним аутомобилом.

Дечак је нестао када је са млађим братом кренуо да обиђе родитеље који су били на њиви у близини куће.

Први комшија породице Илић, Саша Иванов рекао је да јуче није било никакве галаме и да је "немогуће да дете тако једноставно нестане".

"Имам двоје деце који се друже са Стефаном. Ово је страшно, никад се овако нешто овде није десило", рекао је Иванов.

Протојереј Стојан Станковић рекао је да се Стефанова породица доселила прошле године, а да је он добро и комуникативно дете.

"Дај Боже да нађемо дете, никад се ништа слично није десило, деца су се овде увек дружила, виђали смо их по ливадама...", рекао је протојереј. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи