Читај ми!

Оптужено десет званичника из Приштине

Специјално косовско тужилаштво подигло је оптужницу против десет званичника општине Приштина, из сектора грађевинске инспекције, осумњичених за кривична дела организованог криминала, злоупотребе службеног положаја и фалсификовања документације.

Десеторица оптужених су као криминална група користили своје службене дужности за извршење кривичних дела током периода 2010-2014. године, преноси Бета.

Како се наводи у оптужници они нису зауставили противзакониту изградњу па су тако придобили финансијску корист за себе и друге.

Власник једне приватне грађевинске компаније оптужен је за фалсификовање документације на основу које је градио зграду за колективно становање без грађевинске дозволе.

"Својим неделовањем, запослени су противзаконито омогућили изградњу колективних зграда обезбеђујући велику материјалну корист од продаје станова и локала у укупној вредности од 28.5 милиона евра", наведено је у саопштењу Специјалног тужилаштва.

Корист која је стечена овим делима је конфискована у новцу, материјалним добрима и становима.

Специјално тужилаштво је почело да прикупља информације о овом случају у септембру 2013, а одлуку о почетку истраге донело је у априлу 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи