Читај ми!

Мухамед Кељменди пуштен из полиције

Члан руководства Алијансе за будућност Косова Рамуша Харадинаја Мухамед Кељменди пуштен је из полиције, пошто је данас ухапшен под сумњом да је припремао терористички напад у северном делу Косовске Митровице, јављају приштински медији.

Кељменди је за ТВ Клан Косова рекао да је "полиција Косова направила спектакл" и додао да су га у полицији питали "о једном студенту са Универзитета ААБ", преноси Танјуг.

Потврдио је да је био у Косовској Митровици на сахрани Иса Бољетинија, а да је "за њега, као професора Универзитета, тај чин Специјалних јединица полиције Косова сраман политички чин".

"Такав спектакл полиције Косова са псима и толико наоружања и невероватно привођење и потом довођење до затвора у Приштини, у део за тешка кривична дела и тероризам, само да би ме питали да ли знам студента из ААБ, несхватљиво je и срамно од стране МУП-а Косова", рекао је Кељменди.

Кељменди је професор Универзитета ААБ у Приштини.

Данас je косовска полиција потврдила да је Кељменди са још тројицом "заустављен током поподнева" и навела да је у току њихово испитивање у вези са "једним случајем који полиција истражује".

"Информација која је објављена у неколико медија да је налогодавац хапшења Мухамеда Кељмендија министар МУП-а није тачна, а полиција Косова предузима све активности у складу са законским овлашћењима које има у координацији са тужилаштвом", пише у саопштењу.

Додаје се да је полиција идентично поступила и у овом случају, да је "један од оних које је зауставила и Кељменди, који се у полицији налази у својству сведока".

У саопштењу полиције се закључује да је још троје лица приведено на испитивање у редовним полицијским процедурама.

Сва тројица ухапшених бивши су припадници Ослободилачке војске Косова.

Кељменди је ухапшен у јужном делу града.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи