Читај ми!

Потврђена оптужница против Ивана Ђинђића

Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду потврдило је оптужницу против Ивана Ђинђића и још четворице због злоупотреба у ПИО фонду.

На седници, која је одржана јуче, потврђена је оптужница Тужилаштва за организовани криминал против Ђинђића, Жељка Антулова, Предрага Дејановића, Дејана Филиповића и Средоја Мирковића, због удруживања ради вршења кривичних дела и злоупотребе службеног положаја, наводи се у саопштењу Вишег суда у Београду, преноси Танјуг.

По оцени Кривичног већа, докази и подаци прикупљени у досадашњем току поступка по квалитету и значају, пружају довољан основ за извођење закључка о постојању оправдане сумње да су окривљени предузели радње из описа кривичних дела која им се оптужницом стављају на терет.

Окривљени и њихови браниоци могу да изјаве жалбу против тог решења Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема преписа решења.

Ђинђић, бивши контролор плаћених доприноса ПИО фонда и још пет особа ухапшени су почетком маја прошле године, због сумње да су омогућили лажне пензије за 58 особа, пренели су тада медији.

Ухапшени су под сумњом да су као припадници организоване криминалне групе од 2007. до 2014. године већем броју лица омогућили незаконито остваривање права на старосну пензију и на тај начин оштетили ПИО фонд за 70 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи