Потврђена оптужница за злочин у Штрпцима

Суд БиХ потврдио је оптужницу против некадашњих припадника Војске Републике Српске због отмице путника из воза на станици Штрпци, који су касније убијени на подручју Вишеграда, потврђено је из Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ је средином априла оптужило Луку Драгичевића, Бобана и Петка Инђића, Обрада и Новака Полугу, Драгана Шекарића, Оливера Крсмановића, Радојицу Ристића, Вука Ратковића и Мићу Јовичића због отмице 20 путника из воза Београд - Бар 27. фебруара 1993. године у месту Штрпци, преноси Танјуг.

"Након отмице жртве су одведене у школу у месту Прелово код Вишеграда, где су мучене, злостављане и опљачкане, те су након тога, с видним повредама, превезене до места Мушићи, где су убијене а њихова тела бачена у реку Дрину", наведено је из Тужилаштва БиХ, преноси агенција Фена.

Након рата, пронађени су посмртни остаци четири жртве, док се за осталима још увек трага.

Вељко Чивша, адвокат Новака Полуге, рекао је да он нема званичну информацију о томе да је оптужница потврђена, али да је за наредну седмицу заказано рочиште по предлогу за одређивања мера забране у склопу оптужнице.

Десеторица оптужених су ухапшени крајем прошле године у заједничкој акцији Тужилаштва БиХ и Тужилаштва за ратне злочине Србије, а касније су пуштени уз мере забране.

У Србији је због злочина почињеног у Штрпцима ухапшено пет особа, а оптужницу против њих Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је почетком марта ове године.

До сада је за злочин у Штрпцима осуђен само Небојша Ранисављевић, кога је Суд у Црној Гори осудио на 15 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи