Читај ми!

Почетак суђења за убиство Ћурувије највероватније у јулу

Наставак припремног рочишта у случају убиства новинара Славка Ћурувије заказан је за 24. април, а суђење ће највероватније почети у јулу, рекао је правни заступник породице Ћурувија Рајко Даниловић.

Адвокат Рајко Даниловић је новинарима испред Специјалног суда рекао да су заступници породице Ћурувија тражили и саслушање супруге бившег југословенског председника Мирјане Марковић и навео да је одбрана на рочишту изнела исте податке као и у истрази, који нису "ништа ново и ништа значајно", преноси Бета.

Адвокат одбране Зора Добричанин Никодиновић рекла је новинарима да је припремно рочиште завршено у том смислу да су и тужилац и одбрана изнели предлоге за извођење доказа.

Зора Добричанин Никодиновић је истакла да се сада чека да се тужилац изјасни са којим
доказима се слаже и да се судско веће изјасни шта прихвата за главни претрес.

Добричанин Никодиновић је додала да очекује да све што је одбрана изнела као доказе буде прихваћено, јер су сви предлози основани.

У Специјалном суду у Београду данас је настављено припремно рочиште у поступку за убиство новинара и власника Дневног телеграфа Славка Ћурувије 11. априла 1999. године, за које су оптужена четири бивша припадника Државне безбедности.

За убиство Ћурувије оптужени су начелник ресора Државне безбедности Радомир Марковић, начелник београдскг центра ДБ-а Милан Радоњић, главни обавештајни инспектор у Другој управи ресора Ратко Ромић и припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак.

Ратко Ромић и Милан Радоњић ухапшени су 13. јануара прошле године и од тада су у притвору, док је Радомир Марковић на издржавању казне, а Мирослав Курак је у бекству.

По оптужници, Ћурувију је убио Мирослав Курак, а саучесник му је био Ратко Ромић који је дршком пиштоља ударио у главу Ћурувијину супругу Бранку Прпу која је у том тренутку била с њим.

Како се наводи у оптужници, Ћурувија је убијен из "ниских побуда", због свог јавног иступања у земљи и иностранству и критике носилаца политичке власти, могућности да утиче на јавно мњење и деловање опозиционих друштвених снага, а ради очувања постојеће власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару