Нова сазнања о убиству Милана Пантића

Истрага убиства новинара из Јагодине Милана Пантића дошла је до нових доказа о телефонској комуникацији бивших синдикалних лидера и некадашњег руководства Јагодинске пиваре, преносе београдски медији наводећи да је између њих постојала сумњива веза.

"Новооткривена телефонска комуникација је била интензивна пред убиство Пантића, као и на сам дан злочина. Откривена су нека нова имена, и то људи из синдиката Јагодинске пиваре, повезаних са некадашњим руководством. За њих се сумња да имају везе са мучким нападом на Пантића", навео је извор близак истрази, наводи Танјуг.

Бивши лидери синдиката Јагодинске пиваре, највероватније, имају сазнања о убиству новинара Милана Пантића, сазнају Новости.

Тај лист наводи да је истрага дошšла до информација да су тадаšшњи челници бораца за радничка права били тесно повезани са руководством фабрике, чак и после њихове смене, и да поседују информације кључне за расветљавање убиства дописника Новости из Јагодине јуна 2001. године.

Пантић је неколико месеци пре убиства објавио серију текстова о махинацијама у Јагодинској пивари - почев од мућки у поступку приватизације до нестанка огромних количина овог флаšираног алкохолног пића.

Упућени у овај случај наводе да је вишšе него симптоматична повезаност бившšих синдикалних лидера и некадаšшњег руководства пиваре. Сумња се да их и данас повезује иста ствар, а то је - истина о Пантићевој смрти.

О сумњивој повезаности челника фабрике и њиховог синдиката у то време могао би доста да исприча Д. Т. који се дуже време у Немачкој, чије је држављанство у међувремену добио.

"Д. Т. је био јако близак са једним од директора Јагодинске пиваре. Виђали су их често како се састају у новосадском хотелу Парк. У том граду је било велико складиште јагодинског пива. Интензивно су се дружили од 1998. па све до Пантићеве смрти", наводи извор Новости и додаје да је убијени новинар, баш, у том периоду писао серију текстова о злоупотребама у Јагодинској пивари.

Управо њега су "неки" сведоци означили као лице директно одговорно за смрт новинара. И иако полиција и тужилаштво дуже од годину дана покушавају да га испитају, из неког разлога Немачка им то онемогућава.

Новости прецизирају да је С. К. у својој изјави српској полицији тврдио да је Пантић убијен по налогу једног од руководилаца Јагодинске пиваре и поменуо Д. Т. као директног извршиоца злочина.

С друге стране Д. Т. је преко неких посредника оптужио С. К. као убицу. "Убица је ту негде међу њима. О свему томе доста знају бивши синдикални лидери пиваре у Јагодини", тврде Новости чије је новинар убијен пре 14 године, а истрага о том убиству и даље "тапка у месту".

Пантић је убијен 11. јуна 2001. године са ударцима тупим предметом по глави на улазу у зграду у којој је живео у улици Бранка Радичевића у Јагодини.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару