Читај ми!

Пуцњава у Косовској Митровици, рањена двојица младића

Двојица младића српске националности повређена су у пуцњави, којој је претходила туча, у северном делу Косовске Митровице. Пуцано и на возило косовске полиције.

Младићи су збринути у здравственом центру у Косовској Митровици и нису животно угрожени, преноси Танјуг.

Заменик регионалног директора косовске полиције Бесим Хоти каже да се инцидент догодио нешто после један сат иза поноћи испред једног локала у том граду.

Полиција трага за једном особом за коју се претпоставља да је користила ватрено оружје и нанеле повреде двојици младића.

"Не знамо тренутно мотив напада, а у локалу испред којег се догодила пуцњава налазило се око седамдесет гостију", наводи Хоти.

Градоначелник јужног дела Косовске Митровице, Агим Бахтири позвао је становнике овог града и медије да нестанку дечака не додају националне предзнаке, наводећи да Кфор, косовска полиција и Косовске безбедносне снаге чине све што је у њиховој моћи да реше овај случај. 

Дежурни ортопед у митровичкој болници доктор Љубомир Јакшић потврђује да су током ноћи примили два пацијента који су имали повреде нанете ватреним оружјем.

"Један пацијент С. М. (26) оперисан је током ноћи и има устрелну повреду десног стопала и налази се на одељењу интензивне неге. Његово стање је стабилно", каже Јакшић и додаје да је други пацијент Т. П. (24) повређен рикошетом.

"И тај младић је смештен на одељење ортопедије и његово стање је стабилно", закључује Јакшић.

Пуцано на возило косовске полиције 

Још један инцидент у северном делу Косовске Митровице догодио се када су непознати нападачи пуцали на возило косовске полиције, које је било паркирано испред Здравственог центра.

"Инцидент се догодио јутрос око два сата након поноћи, а повређених нема. На возилу је причињена материјална штета", каже митровичком Радију "Контакт плус" заменик регионалног командира косовске полиције Бесим Хоти.

Додаје да је на возилу пробушена једна гума и оштећено стакло.

"У тренутку напада у возилу није било полицајаца", наводи Хоти.

Трага се за једним лицем, чији идентитет Хоти не наводи, а који је осумњичен за ово кривично дело.

Инцидент се догодио након што су у Митровици у пуцњави повређена двојица младића српске националности.

Тиме је настављена серија инцидената у Косовској Митровици, која је отпочела прошле недеље, када је један седамнаестогодишњак српске националности повређен у близини главног ибарског моста.

Због случаја нестанка Албанца у Северној Миторвици притворена су двојица Срба, преноси локални Радио "Контакт плус".  

Вулин осуђује насиље у Митровици 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је у име Владе Србије осудио насиље у Косовској Митровици и упозорио да се оно може понављати све док преступници остају некажњени.

"У име Владе Србије осуђујем свако насиље и над Србима и над Албанцима и над сваким становником Косова и очекујем да већ неко буде кажњен за досадашње инциденте", рекао је Вулин новинарима у Клокоту код Косовске Витине, преноси Танјуг.

Вулин је упозорио да док се не казне они који су започели серију инцидената можемо рачунати да ће се инциденти наставити и непрекидно дешавати.

Ја никако да чујем легитимне представнике Приштине који ће изаћи и рећи енергично осуђујемо свако насиље над Србима, оно је неприхватљиво и оно не сме да се деси", рекао је Вулин одсетивши да званична Приштина није осудила насиље над дечаком који је избоден у Митровици прошле седмице и да нико због тога није ухапшен.

"Док се то зло не буде казнило можемо очекивати да ће се спирала насиља наставити. Очекујемо од међународне заједнице да преузме одговорност када нико други неће и да разуме да мора да се понаша другачије, да ће насиље запалити Косово а то не сме да се деси", упозорио је Вулин.

Подсетио је да је пре нешто више од две године у Косовској Митровици повређен у експлозији бомбе дечак Боривоје Вучетић али да нико до данас није кажњен због тога и да малишан већ више од две године живи са гелерима у телу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару