Читај ми!

Откривена шверцована роба у аутобусу код Рашке

У две одвојене акције цариника спречено кријумчарење велике количине текстила, женских ташни, алата, резаног дувана и пчелињег прополиса.

Велику количину непријављене робе, сакривене у пртљажнику и поред задњих врата у аутобусу који саобраћа на редовној линији Приштина-Нови Пазар, цариници су открили дубинском контролом на магистралном путу Косовска Митровица-Рашка, саопштила је управа царина.

Аутобус је под пратњом спроведен до царинске испоставе у Новом Пазару где је извршен детаљан преглед, преноси Танјуг.

Тада је потврђено да се у џаковима налази преко 60 женских ташни са ознакама познатих светских марки попут '"Мајкл Корс'', ''Гучи'' и ''Ив Сен Лоран'', 30 разних уређаја (бушилице, апарати за варење, пиштољи за нитне, једна тестера за живу ограду), преко 100 мушких мајица, фармерки и бермуда са ознакама познатих брендова ''Пол енд Шарк'', ''Армани'', ''Хермес'', ''Дизел'' и седам кутија у којима се налазило преко 3 килограма резаног дувана.

Возач који је управљао аутобусом је изјавио да му је неко у Приштини дао робу да је превезе до коначног одредишта, а царина са терена сазнаје да су највероватније у питању само добре копије.

Цариници су изразили сумњу да се ради о роби која повређује право интелектуалне својине, па то ће то бити доказивано током поступка, пише у саопштењу.

У другој акцији, током дубинске контроле старог новосадског пута, у аутомобилу ''фолксваген - шаран'' београдских регистарских ознака откривено је преко 2.000 непријављених женских фармерки и 100 тексас кошуља.

Аутомобилом који се кретао из правца Инђије управљао је српски држављанин (48) у пратњи супруге, а цариници су их зауставили у Старој Пазови да би извршили детаљну контролу.

Брачни пар да би сместио толику количину непријављене гардеробе, био је приморан да скине задња седишта и тако направи додатни простор у аутомобилу.

С обзиром да вредност откривене гардеробе прелази трећину вредности возила, привремено је задржан и аутомобил којим је роба превожена.

На граничном прелазу Градина данас су цариници спречили унос 50 килограма непријављеног пчелињег прополиса.

Лековити пчелињи производ откривен је у аутомобилу марке ''фолксваген-пасат'', бугарских регистарских ознака, којим је управљао бугарски држављанин.

На питање цариника да ли има нешто да пријави, рекао је да има мало металних наставака за рамове за кошнице, што је и доказао отворивши пртљажник.

Међутим, цариник је желео детаљније да прегледа возило и тада се испоставило да се испред сувозачевог седишта и на патосу између предњих и задњих седишта налази пет кеса са чак 50 килограма пчелињег прополиса.

Прополис, неутврђене чистоће, је привремено задржан, а против путника је покренут прекршајни поступак, наводи се у саопштењу Управе царине.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару