Читај ми!

Богићевићу продужен притвор због опасности од бекства

Апелациони суд у Београду продужио је притвор власнику концерна "Фармаком МБ" Мирославу Богићевићу и члану кредитног одбора Привредне банке Београд Миодрагу Салаију, који се сумњиче да су злоупотребама са кредитима оштетили ту банку.

Притвор је продужен због опасности од бекства и по може да траје до 21. маја, рекла је Танјугу портпарол суда Мирјана Пиљић.

По налажењу Апелационог суда и даље постоје законски разлози за задржавање Богићевића јер из списа предмета произлази сумња да је Богићевић као власник привредног друштва, током дугогодишњег пословања остварио бројне контатке са лицима из иностранства која би му могла помоћи у скривању и бекству, указала је Пиљић.

Богићевић је ухапшен непосредно пошто је затечен на Аеродрому "Никола Тесла" приликом покушаја да напусти Србију у новембру прошле године. Исте околности важе и за Салаиа.

Богићевић је ухапшен 24. новембра због сумње да је од јуна 2012. до краја марта 2013. прибавио противправну корист концерну "Фармаком МБ" од 1,75 милијарди динара, тако што је подигао 10 ненаплативих кредита од банке.

Тужилаштво за организовани криминал проширило је у јануару истрагу против Богићевића и још шесторо окривљених који се сумњиче да су малверзацијама оштетили Привредну банку Београд незаконитим одобравањем кредита за још три фирме.

"Фармакому" је на тај начин прибављена противправна имовинска корист у износу од 551.515.974,41 динара, јер средства није вратио предузећима "Басеми" д. о. о. Шабац, "Лим-инг Линингс" д. о. о. Шабац, и "Сигма" д. о. о. Шабац, сумња тужилаштво.

Осим против Богићевића, води се поступак против чланова кредитног одбора привредне банке Миодрага Салаија, Александра Јанковића, Вере Медић, Предрага Тошића, Душана Вујадиновића, као и финансијске директорке "Фармакома МБ" Оливере Ђорђевић.

Сви се терете да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, за које је запрећена казна до 10 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару