Читај ми!

Мишковић ће се жалити Вашингтонској арбитражи

Власник "Делта холдинга" Мирослав Мишковић рекао је у Специјалном суду да ће свој случај изнети пред Вашингтонску арбитражу.

Мирослав Мишковић је, износећи своју одбрану од оптужби за оштећење путарских предузећа и утају пореза, рекао да је обавестио Владу Србије како ће свој случај да изложи Вашингтонској арбитражи, преноси Танјуг.

Напомиње да ће, ипак, следеће недеље још једном покушати да спорна питања реши у Србији.

"Још ћемо сачекати нашу Владу и правосуђе, да овакве случајеве не решава међународна заједница", додао је Мишковић, који је током изношена одбране тврдио да није извлачио новац из путарских предузећа и да није утајио порез.

Мишковић се извинио суду, тужилаштву и адвокатима због, како је навео, могућности да ће повисити тон, јер је под јаким емоционалим набојем и покушао да објасни да је процес против њега фиктиван.

"Овакав однос према мени тешко пада и мојој породици и "Делти". Ја сам веома несрећан и утучен човек. Коме сам ја нанео бола и зла, па ми смо компанија која је улагала и градила од Врања до Суботице", навео је Мишковић и запитао да ли су се људи који су га хапсили запитали како је њему.

Вашингтонска арбитража је институција која се бави решавањем инвестиционих спорова.

Мишковић, који је био финансијски инвеститор путарских предузећа, оптужен је да је из њих извлачио новац и противправно присвојио 16 милиона евра, као и да је утајио порез у износу од око 14 милиона евра.

Међутим, он је данас тврдио да је кредит од 23 милиона евра његова фирма "Хемслејд" дала путарима 2005. године, са каматом од три одсто плус еурибор.

"У то време камате су биле 10 до 14 одсто, да смо хтели да извлачимо новац тражили бисмо толике камате, а не три одсто", објаснио је Мишковић.

"Питају зашто смо дали тако јефтин кредит, а после кажу да смо извлачили паре, па нека се договоре да ли смо радили у корист или на штету путарских предузећа", напоменуо је власник "Делте".

Наглашава да се обрачунавањем камата није бавио он као председник "Делте", већ финансијски директори и стручне службе.

Мишковић сматра да је проблем његовог случаја, како је навео, што тужиоци и полицајци имају ниске плате.

"Али за то није одговоран Мирослав Мишковић. Они овде виде да је Мишковић зарадио 16 милиона евра, али није зарадио Мишковић већ компанија", навео је он истичући да је приватна имовина раздвојена од компанијске имовине.

Суђење би треблао да се настави сутра, када ће одбрану да изнесе Мишковићев син Марко.

Обједињено суђење власнику "Делта Холдинга" Мишковићима и још 14 окривљених за оштећења путарских предузећа и крушевачке фабрике мазива ФАМ почело је у фебруару испочетка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару