Читај ми!

Откривене две лабораторије за производњу марихуане

Полиција открила две илегалне лабораторије за узгајање марихуане у вештачким условима и ухапсила осмочлану криминалну групу, која се од децембра прошле године бавила трговином наркотицима. Тужилаштво предложило притвор.

Због сумње да су починили кривично дело неовлашћенe производњe и стављањa у промет опојних дрога и удруживањa ради вршења кривичних дела, полиција је на територији Београда, Новог Сада, Јагодине и Пожаревца, уз координацију Тужилаштва за борбу против организованог криминала ухапсила осam особа, преноси Танјуг.

Ухапшени су Б .Б. (34), Д. О. (35), А. Д. (31), М. М. (26), М. М. (28), Д. Ј. (34), Ј. Ј. (30) и А. Ј .(37).

Како пише у саопштењу, сумња се да су се припадници те организоване криминалне групе у Београду и Новом Саду бавили производњом и трговином наркотицима односно узгајањем марихуане у вештачким условима, лабораторијама, ради даље продаје.

Осумњичени су изнајмљивали куће на дужи временски период, адаптирали их и опремали неопходном опремом како би у њима узгајали марихуану.

У лабораторији у Београду пронађено је око 700 садница марихуане, као и скупоцена инсталирана опрема за производњу, а у Новом Саду око 500 садница марихуане и већа количина те дроге припремљене за даље кријумчарење и продају.

Полиција је у Јагодини, у кући једног од осумњичених, пронашла већу количину скупоцене електроопреме – специјализоване лампе, агрегате и другу опрему неопходну за производњу наркотика у вештачким условима.

Чланови те криминалне групе све инсталиране лабораторије илегално су прикључивали на електромрежу и тиме починили крађу веће количине електричне енергије, наводи се у саопштењу.

Осумњичени су уз кривичну пријаву, приведени у Тужилаштву за организовани криминал.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу против осам осумњичених  и предложило суду да им одреди притвор.

Након саслушања осумњичених, тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге против њих због кривичних дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживања ради вршења кривичних дела, рекао је Танјугу тужилац за организовани цриминал Миљко Радисављевић.

Тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду да им одреди притвор ради неометаног вођења кривичног поступка, додао је Радисављевић.

Тужилац је указао да су у току вештачења.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару