Осуђени кријумчари људи кроз Србију

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио 12 окривљених који су за новац организовали кријумчарење странаца и недозвољен прелазак држвне границе Србије са Мађарском.

Небојша Пејић је осуђен на казну затвора од шест година, Дејан Алексић и Џоел Пашин на по четири године, Стеван Мрђанов и Данијел Прћић на по три године и шест месеци затвора, Дејан Кљајић, Драган Ковачевић, Славиша Боровчанин, Радивој Секулић и Славиша Стефановић на по три године затвора, јавља Танјуг.

Иван Петровић је осуђен на казну затвора у трајању од шест месеци, док је Матији Петровићу изречена условна осуда којом му је утврђена казна затвора у трајању од шест месеци са роком провере од две године, наводи се у пресуди Апелационог суда објављеној на његовом сајту.

Окривљенима је одузета и имовинска корист прибављена извршењем кривичног дела, а изречена им је и мера безбедности одузимања предмета - возила, мобилних телефона, СИМ картица...

У пресуди се наводи да је Пејић од почетка јула до краја новембра 2011. године, на територији Суботице, Лознице и Бање Ковиљаче, заједно са Блашком Вацијем (који је правноснажно осуђен) организовао криминалну групу за кријумчарење страних држављана и недозвољени прелаз границе Србије ка Мађарској.

Припадници групе су, поред више НН лица, постали и остали окривљени, од којих су неки већ правоснажно осуђени.

Како је утврђено пресудом, они су узимали 1.050 евра по једном страном држављанину - мигранту, од чега су Блашко Ваци и Небојша Пејић узимали до 80 евра по једном мигранту.

Припадници групе узимали од 10 до 40 евра по једном мигранту или од 50 до 500 евра по једној тури.

Они су омогућили за 194 страна држављана недозвољено бораве у Србији, недозвољен транзит кроз Србију и да недозвољено пређу границу Србије.

Јожеф Молнар је правоснажно ослобођен оптужбе да је извршио кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи, а Небојша Пејић да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару