Читај ми!

Одбрана тражи ново вештачење у случају "Децедра"

Одбрана лекара приватне београдске клинике "Децедра", оптужених за несавесно лечење Јелице Радовић која је преминула од сепсе након операције чукљева, затражила је од Првог основног суда у Београду да наложи ново вештачење у том случају.

Одлуку о захтеву одбране суд ће саопштити 29. априла, када је заказан наставак суђења, преноси Танјуг.

Председник трочлане комисије вештака, која је дала мишљење о узроцима смрти Јелице Радовић (19), је умро, други члан је у пензији и није рад да сведочи у том поступку, док је на данашњем суђењу саслушан трећи члан комисије на околности који се тичу дужности анестезиолога, док о другим питањима није могао да се изјасни.

То је поновљено суђење оптуженим лекарима пошто је прву осуђујућу пресуду укинуо Апелациони суд и наложио да се суђење понови.

Оптужени су директорка клинике Светлана Сремчевић, доктор Славко Томић, Оливера Јеремић и Миодраг Стојановић.

Они се терете за несавесно лечење, због којег је преминула Радовић после операције чукљева на клиници "Децедра".

Апелациони суд је затражио да првостепени суд утврди на новом суђењу да ли је смрт оштећене наступила услед сепсе и да ли су окривљени лекари у конкретном случају могли да дијагностификују сепсу.

"Ако јесу, да ли су могли да примене одређене антибиотике и које, као и да ли би примена тих антибиотика могла да заустави или ублажи сепсу и спречи смрт оштећене", навео је Апелациони суд у образложењу своје одлуке.

Јелица Радовић је умрла 9. септембра 2006. године. Оперисана је 5. септембра исте године на клиници "Децедра", а њени родитељи су наредног дана приметили да јој је лоше.

Јелица је 8. септембра пребачена у Гинеколошко-акушерску клинику и после у Ургентни центар, где су лекари утврдили да има сепсу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару