Влада Јапанац остаје у притвору

У Трећем основном суду у Београду настављено је суђење Владимиру Јовановићу званом Влада Јапанац и још двојици окривљених за изнуду и противправно лишење слободе једне жене са Новог Београда.

Владимиру Јовановићу и још двојици окривљених суди се за изнуду. На суђењу је саслушан неуропсихијатар који је оценио да је жена због тих догађаја претрпела пострауматски стрес, преноси Танјуг.

Суд је опет одбио предлог одбране Јовановића да му се укине притвор, док одлуку о евентуалном кућном притвору није донео, јер одбрана још није доставила неопходну документацију уз тај предлог.

Следеће суђење је заказано за 22. април.

Јовановић је у Палату правде приведен из притвора Окружног затвора у којем је хапшења крајем августа 2014. године, док се друга двојица бране са слободе пошто им је притвор укинут после првог суђења у фебруару ове године.

Оптужним предлогом тужилаштво је тражило јединствену казну од четири године затвора за Јовановића, три за Александра Граховца и годину и 10 месеци за Ненада Милошевића, који раније није осуђиван.

Они се терете са су од оштећене изнудили 710 евра и око 4.000 динара.

Јовановић је иначе због истог кривичног дела - изнуде већ издржао две године у затвору, јер је био осуђен због изнуде 50.000 евра од власника „Максис таксија“ Ненада Микића у априлу 2005. године.

Био је у бекству, али је ухапшен у Шпанији и крајем 2010. изручен Београду.

У медијима и на суђењима пред Специјалним судом помињан је као близак сурчинском и земунском криминалном клану.

Јовановић је раније хапшен и због сумње да је учествовао у покушају атентата на Вука Драшковића у Будви 2000. године, али пошто за то није било доказа, после шест месеци проведених у притвору, пуштен је на слободу. Касније је тужио државу и добио одштету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару