Укинут притвор оптуженима за убиство Смаила Тарића

Апелациони суд у Београду укинуо је притвор двојици оптужених за убиство Смаила Тарића из Малог Зворника 2008. године и они су пуштени на слободу, рекла је портпарол суда Мирјана Пиљић.

Велибор Бакић (31) и Милан Рашић (31) у притвору су провели шест и по година од хапшења почетком септембра 2008. године, након што је одсечена глава Смаила Тарића пронађена у кеси за ђубре у центру Београда, преноси Танјуг.

Портпарол суда Мирјана Пиљић је рекла да им је притвор укинут пошто је Апелациони суд данас одржао главни претрес и нашао да су престали разлози због којих им је притвор био одређен.

Притвор им је био одређен због узнемирења јавности, али протеком времена од шест и по година опао је интензитет узменирења које би њихово пуштање на слободу могло да изазове у јавности.

Бакић је имао као разлог за притвор и опасност од бекства, али пошто је данас претрес (другостепено суђење) закључен, ни тај разлог више не стоји. Они су два пута били осуђени на вишегодишње казне затвора.

Њихов бранилац Зора Добричанин Никодиновић рекла је да су они пуштени из притвора.

Другом првостепеном пресудом из 2013 . године Бакић је осуђен на 20 година, а Рашић на 18 година затвора јер су на свиреп и подмукао начин убили Смаила Тарића из Малог Зворника у августу 2008. тако што су му мачетам одсекли главу, а потом раскомадали његово тело.

Након разматања жалби на ту пресуду Апелациони суд је одлучио да отвори главни претрес и сам изведе кључне доказе за правоснажну пресуду коју је у обавези да донесе.

Првом укинутом пресудом Бакић је 2011. био осуђен на 35 година затвора, а Рашић на 30 година.

Одрубљена глава Смаила Тарића пронађена у црној пластичној кеси 22. августа 2008. у Булевару краља Александра код броја 318 после анонимне дојаве упућене београдским медијима, док је полиција сутрадан у доњем делу Карађорђевог парка у Београду, преко пута Ветеринарског факултета пронашла и Тарићево тело у жбуну.

Према оптужници, Бакић и Рађић, намамили су Тарића у Карађорђев парк поред Ветеринарског факултета, у ноћи између 18. и 19. августа 2012, где му је Бакић из неколико покуšаја мачетом одрубио главу.

Тарићево тело су потом запалили, као и мачете којима је почињено убиство.

У оптужници је као мотив убиства наведена Бакићева сумња да га је Тарић пријавио полицији за недозвољено држање два пиштоља, због којих је Бакић био у притвору. Бакић и Рашић од почетка суђења негирају да су извршили тај злочин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару