Читај ми!

Ухапшен осумњичени због пуцњаве у Петроварадину

Мушкарац М. М. (30) из Новог Сада ухапшен је због сумње да је у претходних неколико дана испалио више хитаца из ватреног оружја на куће у Петроварадину, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Интензивним оперативним радом, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду идентификовали су особу осумњичену да је у претходних неколико дана испалила више хитаца из ватреног оружја на куће у Петроварадину, преноси Бета.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело изазивање опште опасности, ухапшен је М. М. (1985) из Новог Сада.

Приликом претреса стана и других просторија које користи осумњичени, пронађена је аутоматска пушка, пиштољ "тетејац", две бомбе, муниција различитог калибра, детонаторска каписла и спорогорећи штапин, наведено је у саопштењу МУП-а.

Новосадска полиција је данас из породичне куће Влада Марића са лисицима на рукама извела осумњиченог да је пуцао на куће комшија у Петроварадину.

Како јавља репортер Танјуга са лица места, после хапшења, уз асистенцију Жандармерије, једна од жена из групе мештана која је пратила шта се догађа, осумњиченом је упутила низ увреда тврдећи да је могао да убије њене родитеље и фамилију.

На то су реаговали родитељи ухапшеног који су тој жени и мештанину Бориславу Максићу, на чију кућу је прексиноћ испаљено више хитаца, одговорили да њихови синови нису пуцали ни на кога.

"Неко је пријавио полицији да моји синови пуцају по Буковичком путу... то није истина, Макса (Борислав Максић) их је оптужио да су пуцали на његову кућу", рекао је новинарима отац Владо Марић.

Упитан одакле оружје које је пронађено у кући, Марић је рекао да је "један син служио у 63. падобранској бригади, да га је задужио на служењу војног рока и да сви знају да су припадници те јединице носили оружје са собом како би га имали када буду позвани".

"Ако он има пиштољ, не мора да пуца. Колико људи има оружје у кући. Од Петроварадина до Буковца нађите ми једног сведока који је видео да је мој син и један пуцао. Икада - и за Божић и за Нову годину. Икада", рекла је Мара Марић, мајка осумњиченог.

Приведени, како сведоче комшије, ни са ким па ни са човеком који га је пријавио није био у сукобу, тако да се о евентуалним мотивима напада само спекулише.

Нешто пре извођења осумњиченог, Максимовић, чија куће је пре две вечери погођена више пута, рекао је новинарима да је пријавио ухапшеног младића.

Максимовић је нагласио "да ухапшеног младића није познавао иако су у комшилику 13 година".
"Момка нисам ни примећивао, а онда, последња два дана више од десет пута је пролазио поред моје куће што ми је било сумњиво", рекао је он.

Према његовим речима, у разговору са зетом који има фирму сазнао је да је осумњичени радио пре годину дана у истом предузећу, али да је добио отказ.

"Када сам то сазнао моје сумње су се појачале и све сам то пријавио полицији...", рекао је Максимовић и захвалио полицији на брзој реакцији.

Према његовим речима, полиција је током преподнева обавила претрес куће и пронашла оружје – пиштољ и аутоматску пушку. Новинарске екипе су виделе како полиција из куће Марића износи два војничка ранца и две папиране кесе.

Уз припаднике Жандармерије и полиције на лицу места био је и начелник Полицијске управе Нови Сад Синиша Радаковић, који је пре два дана рекао да припадници МУП-а интензивно раде на проналажењу особе која је испалила неколико хитаца из ватреног оружја у Петроварадину.

Он је тада рекао Танјугу да је у том делу града појачан број патрола у циљу проналажења и лишавања слободе починиоца тог кривичног дела и расветљавања свих догађаја и околности у вези са тим догађајем.

"У овим пуцњавама није било повређених лица. Припадници МУП-а предузимају све мере и радње како би обезбедили личну и имовинску сигурност грађана тог дела Новог Сада", рекао је Радаковић.

На подручју Петроварадина, на излазу у правцу места Буковац у улици Крајишкој, неколико кућа је у ноћним сатима оштећено пуцњевима из ватреног оружја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару