Буха оптужен за напад на супругу

Треће основно тужилаштво оптужило је сведока сарадника Љубишу Буху Чумета због сумње да је 3. октобра претио двојици чланова обезбеђења своје супруге Иване Бухе Туловић и тако извршио кривично дело угрожавање сигурности и предложило суду да му продужи притвор.

Портпарол суда Игор Величковић каже да је суд добио оптужни предлог тужилаштва, а да ће о предлогу за притвор одлучити у законском року, преноси Танјуг.

Буха се оптужним предлогом терети и да је 8. новембра извршио и кривично дело насиље у породици, односно према својој супрузи, након чега је напао исту двојицу чланова њеног обезбеђења и тиме извршио и треће кривично дело - напад на службено лице.

Оптужним предлогом тужиласшво је предложило суду да Буху осуди на три године затвора, као и да му продужи притвор у којем је од 16. новембра.

Буха је на саслушању код тужиоца рекао да не признаје кривично дело "и да његова жена није нормална".

Према његовим тврдњама, никада није имао никакав сукоб са њеним обезбеђењем.

Буха је заштићени сведок у процесу који се водио против "Земунског клана" као и у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића.

Данас је такође одбио да одговара на питања чланова радне групе Министарства унутрашњих послова поводом навода Дарка Шарића о прању 7,2 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи