Читај ми!

Ухапшен осумњичени за убиство навијача Црвене звезде?

Особа за коју се сумња да је убица навијача Црвене звезде Марка Ивковића ухапшена је у Истанбулу, објавио је дневник "Џумхуријет". Турска полиција, међутим није потврдила ту информацију.

Ухапшен је навијач Галатасараја и турски држављанин који је осумњичен за убиство Марка Ивковића, наводе истанбулски дневници Хуријет и Џумхуријет.

Међутим, српски конзул у Истанбулу Зоран Марковић каже за РТС да му је у тамошњој полицији речено да не могу да потврде ту информацију.

Марковић је навео да га је заменик шефа истанбулске полиције замолио за стрпљење дан или два, рекавши да ће имати добре вести и да ће о томе гувернер Истанбула дати званично саопштење.

"У прилог томе иде чињеница да ме је звао јавни тужилац који води предмет и који ми је рекао да ће до петка сигурно имати вести", истакао је Марковић.

Хапшење и процесуирање убице Марка Ивковића, каако сматра Марковић, значило би и напредак у турско - српским односима.

"То би свакао био допринос отопљавању међусобних односа не само у политичком већ и у економском смислу, иако ништа не може да врати Марков живот", закључио је Марковић.

Џумхуријет пише да су идентитет наводног убице открили навијачи Галатасараја који су током дана већ били приведени у полицију.

Како наводи Хуријет, осумњичени за убиство Марка Ивковића је ухапшен у уторак, а током истраге полиција је "дошла до алармантних доказа", укључујући и ножеве, који су одмах прослеђени у лабораторију криминалистичке полиције.

Осим особе која је ухапшена под сумњом да је убила навијача Црвене звезде, у притвору су још четворица навијача Галатасараја, а полиција упозорава да број приворених није коначан.

Сви навијачи Галатасараја које је полиција притворила имају подуже досијее, наводи Хуријет.

Посебни истражни тим турске полиције, формиран за истрагу убиства Марка Ивковића, прегледао је "стотине сати" снимака са сигурносних камера постављених око места догађаја, а током истраге идентификовано је око 300 навијача Галатасараја који су се налазили у близини.

Навијач Црвене звезде Марко Ивковић (25) убијен је прошлог петка пред почетак евролигашког дуела с Галатасарајем у Истанбулу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи