Читај ми!

Тужилаштво тражи доживотну робију за Караџића

Хашко тужилаштво затражило је доживотну робију за бившег лидера босанских Срба Радована Караџића, уколико буде проглашен кривим за "знатан део" оптужби које му се стављају на терет.

Тужиоци су у писаној изјави, у којој су сумирали своје виђење досадашњег дела процеса, навели да је Караџић био "надмоћни политички и војни лидер босанских Срба и њихових снага током рата у Босни и Херцеговини", преноси Танјуг.

Завршни поднесак тужиоци су предали у августу као поверљив документ, а Међународни трибунал за бившу Југославију данас је објавио његов садржај, јавио је АП.

Требало би да Тужилаштво и одбрана од понедељка почну да износе завршне речи.

Процес Караџићу почео је уводном речју Тужилаштва 26. маја 2009, али је, услед опирања оптуженог, први сведок оптужбе саслушан тек 13. априла 2010. године.

Караџић је оптужен за геноцид у Сребреници, прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ, који је у седам општина попримио размере геноцида, терорисање становништва Сарајева кампањом артиљеријских и снајперских напада и узимање за таоце "плавих шлемова" УН, 1992–95.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи