Читај ми!

Виши суд поново о случају Татон

Апелациони суд у Београду поново је укинуо решење којим је одбијен захтев за понављање поступка против правоснажно осуђењих за учешће у убиству француског навијача Бриса Татона и вратио Вишем суду у Београду предмет на поновно одлучивање.

Због процедуралних разлога Апелациони суд је укинуо решење Вишег суда у којим је одбачен захтев браниоца једног од осуђених Стефана Величковића за понављање поступка, наводи се у саопштењу суда, преноси Танјуг.

Брис Татон је претучен 17. септембра 2009. у центру Београда, непосредно пред утакмицу Партизан-Тулуз, а неколико дана касније је у болници подлегао повредама.

Захтев бранилаца Ивана Грковића и Дејана Пузигаће за понављање поступка поднет је пре више од две године од када траје и процена преписка између њих, Вишег и Апелационог суда у Београду.

У одлуци Апелациони суд наводи да је решење укинуто, јер првостепени суд није ни у поновљеном поступку дао јасне разлоге на основу којих закључује да докази који су спроведени током извиђајних радњи "нису таквог квалитета да би сами за себе или у вези са ранијим чињеницама или доказима могли да доведу до одбијања оптужбе или ослобођења или до осуде по блажем закону".

"Такође, првостепени суд је учинио и битну повреду одредаба кривичног поступка и када се, супротно налогу из претходног решења овог суда, упустио у оцену изведених доказа на који начин је прекорачио своје овлашћење и изашао изван оквира за одлучивање о захтеву за понављање поступка", сматра Апелациони суд.

Извиђајне радње које се помињу у решењу суда, тичу се исказа сведока који нису саслушавани током суђења, а то су радник обезбеђења у гаражи на Обилићевом венцу Драган Црепуља који је наводно Татону први пришао након пада преко зида подигао и прислонио га уз зид, а други сведок је Светлана Бубања која је прва звала Хитну помоћ.

Апелациони суд у Београду крајем јануара 2012. преполовио је казне осуђенима, преиначивши пресуду Вишег суда којом су били осуђени на укупно 240 година затвора.

Правоснажном пресудом Апелационог суда 14 нападача на Татона добило је укупно 123 године затвора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи