Читај ми!

Пет до девет година затвора за "Контраст"

Власник локала "Контраст", двојица закупаца и електричар осуђени су на затворске казне у трајању од пет до девет година због трагедије из априла 2012, у којој је страдало шесторо младих људи.

Виши суд у Новом Саду првостепено је осудио власника Алојза Ганића (68) на пет година затвора, закупце Славишу Станишића (46) и Дејана Ратковића (36) на девет односно седам година затвора, док је електричар који је обављао поправке у клубу Мирослав Папуга (50) осуђен на девет година затвора.

Утврђено је да су њих четворица одговорни за тешко дело против опште сигурности и изазивање опште опасности, јер нису одржавали електричне инсталације на одговарајући начин, нити су поштовали законом прописане мере заштите од пожара.

У образложењу пресуде, судија Боривоје Пап рекао је да је власник објекта Ганић знао да ће у објекту бити дискотека кроз коју ће пролазити велики број људи, а ипак није прибавио сагласност Управе за заштиту од пожара.

Судија је за закупце рекао да су покренули рад дискотеке иако су знали да власник објекта није прибавио сагласност, а ни они ништа нису предузели да је прибаве.

Изрицању пресуде није присуствовао Мирослав Папуга.

Отац настрадале Милене Далмације каже да је судија на неки начин оправдавао понашање ватрогасаца.

"Ја сам му дао гантограм где се види да су деца била жива унутра кад су дошли ватрогасци, постоје времена на телефону моје кћерке и разговори, и постоје могућност да су их могли спасити", каже Божа Далмација.

За Бранка Миладиновића, оца настрадале Тамаре, пресуда је срамна. 

"Срамота за правосуђе и државу", каже Бранко Миладиновић.

Мајка настрадалог Рената Вуковића моли да се ватрогасцима дају велике плате и обезбеди адекватна опрема.

"Ватрогасци који су дошли у смањеном броју, нису рекли да су дошли возилом без воде и да немају заштитна одела да уђу у ватру. Нико није рекао да немају опрему", објашњава Снежана Вуковић.

У пожару у дискотеци "Контраст" 1. априла 2012. године живот су изгубили: Марина Аничић (25) из Чуруга, Тамара Миладиновић (25) из Новог Сада, Милена Далмација (28) из Футога, Зоран Игњатовић (28) из Гацка, Марко Павловић (29) из Крагујевца и Ренато Вуковић (20) из Кикинде.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи